Airport Weeze


Airport Weeze begroet 10.000.000. passagier

Airport Weeze heeft vandaag haar 10.000.000ste passagier begroet. Urs Gessler uit Keulen werd direct na de landing van zijn vlucht uit Londen door luchthavendirecteur Ludger van Bebber bij het Ryanair-vliegtuig begroet. De verraste eregast van vandaag en zijn vrouw Martina evenals hun zoon Torben waren erg verheugd met de gelukwensen van de luchthavencrew, de bos bloemen en de gratis tickets voor hun volgende Ryanair-vlucht vanaf Weeze.

De 10.000.000. passagier is een volgende mijlpaal op de succesvolle weg van de internationale luchthaven, welke op 1 mei 2003 is begonnen. Na het toenmalige startschot voor civiele lijnvluchten zijn in 2003 ca. 200.000 passagiers in Weeze gestart en geland. In de jaren daarna stabiliseerde het aantal passagiers zich op ca. 600.000 passagiers per jaar.
Vanaf 2007 het jaar waarin Ryanair voor het eerst een vliegtuig op Airport Weeze stationeerde zijn de passagiersaantallen drastisch gestegen. In 2008 oversteeg de luchthaven voor de eerste keer de grens van één miljoen passagiers. In 2009 slechts 6 jaar na de eerste vlucht in Weeze kozen al meer dan 5 miljoen passagiers voor de luchthaven in de Niederrhein; in hetzelfde jaar telde de luchthaven voor de eerste keer haar 2 miljoenste passagier in één jaar.

Eind 2010 is de internationale luchthaven met 2,9 miljoen passagiers in één jaar en een groei van meer dan 20 procent naar plaats 11 van de grote internationale luchthavens in Duitsland gestegen. Verder is Airport Weeze inmiddels de derde grootste luchthaven van Nordrhein-Westfalen.
Luchthavendirecteur Ludger van Bebber: Dat sinds 2003 al 10 miljoen passagiers voor onze luchthaven gekozen hebben is een echte mijlpaal! Dat zijn 10 miljoen reizigers, die op hun weg naar een zakenafspraak, met vakantie, naar vrienden of familie veel tijd en geld bespaard hebben. 10 miljoen tevreden gasten staat ook voor een uitstekende prestatie van het hele team op de luchthaven en voor een buitengewoon engagement van onze airlines en touroperators.

Meer over Airport Weeze:
Airport Weeze (NRN) is met 2,9 miljoen passagiers in 2010, de 3e grootste luchthaven in NRW. Gestart op 1 mei 2003 is het één van de nieuwste luchthavens in Europa en tevens één van de eerste private luchthavens in Duitsland. De internationale luchthaven is gelegen in de Kreis Kleve, direct aan de Duits-Nederlandse grens, ca. 35 km vanaf Venlo en ca. 55 km vanaf Nijmegen, goed bereikbaar via de A73/A77/A57. Binnen een afstand van 1 uur rijden per auto wonen meer dan 10 miljoen mensen. Van de passagiers komt 50% uit Nederland en 50% uit de regio Niederrhein, het Roergebied en het Rheinland. Het verreweg grootste bedrijf op de luchthaven is de Low Cost-Airline Ryanair, dat op Airport Weeze haar 3e Duitse basis heeft met 8 gestationeerde vliegtuigen (in 2010). Momenteel werken meer dan 1.250 personen op de luchthaven en bij de hier gevestigde bedrijven en organisaties. Het totale grondgebied van de luchthaven, incl. de terreinen voor andere bedrijvigheid, heeft een oppervlakte van 620 ha.

Photo: Ludger van Bebber, directeur Airport Weeze (2.v.l), Holger Terhorst, Marketing Manager Airport Weeze (1.v.l.) en Dieter Krah, directeur van het ground handling bedrijf Serve2Fly (1.v.r) begroeten de 10.000.000. passagier Urs Gessler met zijn vrouw Martina en hun zoon Torben.