Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 24 januari

Hoorn, 24-01-2011 o 13.45 uur

Woninginbraken

Heerhugowaard, zondag 23 januari

Zondag werd er tussen 12.00 en 20.15 uur ingebroken bij een woning aan de Van Loonstraat. Er werd een bovenlicht geforceerd bij de keuken. De woning werd overhoop gehaald en diverse spullen waren verplaatst. De bewoonster wist op het moment dat zij de inbraak meldde bij de politie nog niet wat er weg was uit haar huis.

Alkmaar, zondag 23 januari

Zondag werd er tussen 12.30 en 18.15 uur ingebroken in een woning aan Willem Pijperstraat. De schuifpui aan de achterzijde van de woning werd opengebroken. Er werd apparatuur weggenomen, geld en sierraden. De bewoners waren op het moment van de inbraak niet thuis.

Den Helder, zondag 23 januari

Er werd zondag tussen 14.00 en 18.15 uur ingebroken bij een woning aan de H. Willemsz Valckstraat. De bewoner kwam rond 18.15 uur thuis en zag dat de TV was weggenomen. Het raam aan de achterzijde van de woning bleek te zijn opengebroken. Er was braakschade te zien.

Breezand, zondag 23 januari

Bij een woning aan het Pastoor Verhoeffpark werd zondag tussen 17.00 en 18.15 uur ingebroken. Een buurman zag het raam van de woning openstaan en belde de politie. Er bleek een bovenlicht te zijn opengebroken, en via dit bovenlicht een raam. Er bleek apparatuur uit de woning te zijn weggenomen.

Getuigenoproep

Heeft u in de omgeving van bovengenoemde straten zondag overdag iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn bij de opsporing van de daders? Neemt u dan contact op met de politie bij u in de buurt via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Hoe zichtbaar ben jij?

Hoorn/Zwaag, maandag 24 januari

Nu de dagen korter zijn is het van extra belang dat u verlichting in orde is. Niet alleen voor u zelf, zodat u goed zichtbaar bent voor het overige verkeer, maar ook voor de veiligheid van andere verkeersdeelnemers. Om de verkeersveiligheid te bevorderen houdt de politie regelmatig verlichtingscontroles.

Op het Keern controleerde de politie maandagochtend van 07.35 tot 08.15 uur. In totaal waren er 21 fietsers waarvan de verlichting niet in orde was. Zij kregen een boete.

Aangehouden voor hennepkwekerij

Heerhugowaard, maandag 24 januari

Een 40-jarige Heerhugowaarder werd maandagochtend rond 08.50 uur aangehouden in zijn woning aan de Honthorstlaan. De politie had een anonieme tip binnen gekregen dat er in de woning hennep werd geteeld en trof vrijdag 21 januari op de zolder van het pand in totaal 129 planten aan en enkele kilos gedroogde henneptoppen. De kwekerij werd ontmanteld. De bewoner werd maandagochtend in zijn woning aangehouden. De gemeente gaat over tot het nemen van de bestuurlijke maatregel. Dit houdt in dat de kosten van de ontmanteling verhaald zullen worden op de dader.

Auto-inbreker op heterdaad aangehouden

Alkmaar, maandag 24 januari

Een 41-jarige Alkmaarder werd maandagochtend rond 11.00 uur aangehouden op de Zijperstraat. Surveillerende agenten zagen de man op zn knieën bij een auto zitten. De ruit van de auto bleek ingeslagen te zijn en de autoradio ontvreemd. In de fietstassen van de fiets die bij de man stond werd de autoradio terug gevonden. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.