Politie Amsterdam-Amstelland

Verdachte gewelddadige diefstal Damrak gepakt

Met de herkenning van een 23-jarige man door een medewerker van het cameratoezicht heeft de politie de vermoedelijke dader van de gewelddadige diefstal, van donderdagavond 20 januari op het Damrak, aangehouden.

De medewerker van Toezicht en Veiligheid van de gemeente Amsterdam, die de nacht van zondag 23 op maandag 24 januari dienst deed bij het cameratoezicht op het politiebureau aan de Beursstraat, zag een persoon zich opvallend gedragen. Toen hij met de camera inzoomde herkende hij in de man de verdachte van de straatroof op het Damrak waarbij het slachtoffer met een mes werd gestoken. Daarna was het eenvoudig om de verdachte aan te houden.

Met het slachtoffer gaat het intussen een stuk beter.

Gebruik een smartphone niet te opzichtig
De buit bij de diefstal op het Damrak was een smartphone. De politie ziet steeds vaker dat moderne mobiele telefoons gewild zijn bij criminelen. Daarom waarschuwt de politie om dergelijke toestellen niet te opzichtig te gebruiken op de openbare weg of voor publiek toegankelijke locaties. Het installeren van een speciale app om het toestel terug te kunnen vinden wordt aanbevolen. Bij verlies of diefstal is het dan eenvoudig om de gps-locatie van de smartphone op te zoeken via internet.

Eerder bericht
21-01-2011 Getuigen gezocht steekincident Damrak


____________________