ICT~Office, branchevereniging IT-, Telecom- en Officebedrijven


Inzamelcampagne 'RemixIT': 80 scholen melden zich aan

24 jan 2011 om 13:41

Jaarlijks haalt ICT~Milieu ruim 20 miljoen kilo ICT-afval op bij burgers en bedrijven. Echter, tweederde van alle afgedankte ICT-apparatuur wordt niet ingezameld en verwerkt door ICT~Milieu. Producenten en importeurs lopen hiermee risico dat de ICT-apparatuur, waarover zij wettelijke producentenverantwoordelijkheid dragen, op onjuiste en niet duurzame wijze wordt verwijderd. ICT~Milieu wil dit tegengaan en heeft in dit kader een inzamelcampagne van klein ICT-afval onder middelbare scholieren gelanceerd, genaamd 'RemixIT'.

Met 'RemixIT' wil ICT~Milieu de bewustwording onder jongeren wat betreft het inzamelen van ICT-afval vergroten. Tijdens de beurs 'Green Today' op 8 december jl. werd de inzamelcampagne geopend door Martin Trampe (voorzitter ICT~Milieu) en Sascha Visser, ambassadeur van 'RemixIT'. Klein ICT-afval, zoals mobieltjes, MP3-spelers en spelcomputers, kunnen van 28 januari tot en met 18 februari worden gedeponeerd in de speciaal hiervoor aangeleverde afvalbalkken. Er hebben zich 80 scholen voor deze campagne aangemeld. De middelbare school die de meeste ICT-afval inzamelt, wint een bekende DJ voor op het schoolfeest. De slogan van de campagne luidt dan ook: 'Battle mee voor een dj'.

Sascha Visser bracht recentelijk met het i-TEAM een bezoek aan tien scholen in het kader van 'RemixIT'. Hieronder kunt u het videofragment hierover bekijken.

IFRAME: http://www.youtube.com/embed/nUxAxWbTknY