Bouwfonds

Villapark aan Ruiterlaan in Zwolle

21 januari 2011 - Nieuwsbericht

Elf of dertien luxe villa's moeten het begin van de Ruiterlaan een majestueus aanzien geven.

Directeur Patrick Jansen van Bouwfonds Ontwikkeling verwacht dat nog dit jaar het verlaten schoolgebouw aan de Ruiterlaan wordt gesloopt. Op de plek van de voormalige landbouwschool (later Groene Welle) biedt Bouwfonds zes of acht kavels van zo'n 800 vierkante meter aan. Pal daarnaast biedt Van Dorsten Makelaars vijf ongeveer even grote kavels aan.

De twee 'villaparkjes' zijn van elkaar gescheiden door een klinkerpad van de Ruiterlaan naar het erachter gelegen waterwingebied. De statige Ruiterlaan loopt van park Het Engelse Werk naar de Willemsvaart. De vrijstaande woningen daar zijn zo'n honderd jaar oud. Bouwfonds Ontwikkeling mikt nadrukkelijk op het hoge segment. Directeur Jansen: "We hadden daar eerder een plan voor zeer luxe appartementen met prijzen boven het miljoen. Maar de markt voor dure woningen zakte in. Ook nu is de markt nog niet zodanig dat ze meteen verkocht zullen zijn, maar wij hebben alle vertrouwen in Zwolle. Luxe villa's passen in de cultuur van dit gebied."

Jansen verwacht dat de wijziging van het bestemmingsplan eerdaags ter inzage wordt gelegd. De ontwikkeling van dit gebied past in de al vele jaren bestaande wens van Zwolle om kopers met een grote beurs in de stad te houden. Jansen ziet de Ruiterlaan als een droomlocatie: bij Het Engelse Werk en het Spoolderbos, vlak bij de IJssel en op fietsafstand van zowel de Veluwe als de binnenstad.

Voor de Ruiterlaan betekent het een enorme verlevendiging. Hoewel de Ruiterlaan officieel begint aan de kant van de Willemsvaart, loopt de laan daar voor auto's dood.