Politie Zuid-Holland-Zuid

Stoffelijk overschot vermiste Meerkerker aangetroffen

Meerkerk, 24-01-2011

Op maandagmorgen 24 januari is in het Merwedekanaal aan de Grote Kanaaldijk het stoffelijk overschot aangetroffen van de vermiste 45-jarige Meerkerker.
Een buurtbewoner zag een lichaam in het water en waarschuwde direct de hulpdiensten.
De brandweer kwam met een duikteam ter plaatse om het lichaam uit het water te halen.
Uit verder onderzoek is komen vast te staan dat het gaat om de sinds 11 december 2010 vermiste man uit Meerkerk. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval. Het lichaam is na onderzoek vrijgegeven aan de familie.
De man verliet in de nacht van vrijdag op zaterdag 11 december een café aan het Dorpsplein waarna op zaterdagavond door zijn partner melding werd gemaakt van vermissing.
In de weken die daarop volgden werd uitvoerig onderzoek gedaan waarbij onder andere het KLPD twee keer zocht met sonarapparatuur en honden. Dit leverde geen resultaat op.
De man is gevonden in de omgeving van de plaats waar hij vermoedelijk met zijn fiets te water is geraakt. Van de fiets ontbreekt nog ieder spoor. Het betreft een zwarte Gazelle stadfiets met een voordrager waarvan ook het framenummer bij de politie bekend is. Mensen die weten waar de fiets is worden verzocht dit te melden op het politiebureau in Meerkerk. Dat kan ook telefonisch op het nummer 0900-8844.