Politie Hollands Midden

Voorschoten - Twee mannen aangehouden na poging inbraak

Voorschoten, 24-01-2011 o Politie Hollands Midden heeft twee verdachten van poging inbraak aangehouden. De eerste verdachte, een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd op zondag 23 januari rond 20.30 uur aangehouden aan de Voorstraat en de tweede verdachte, een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, op maandag 24 januari rond 00.10 uur aan de Rosenburgherlaan.

De politie kreeg op zondag 23 januari rond 19.10 uur een melding van een getuige die zag dat twee mannen probeerden in te breken bij een woning aan de Swagermanweg. Zij ging ter plaatse waarop de twee mannen wegrenden. De politie zocht in de omgeving naar de mannen. Bij de zoekactie werden onder andere politiehonden en een helikopter met een warmtebeeldcamera ingezet. Ook werden voertuigen die over de Veurseweg reden, staande gehouden en gecontroleerd. Op een gegeven moment werd de politie door omstanders gewezen op een man die op een bankje aan de Voorstraat zat. Volgens de omstanders was de man de straat in komen rennen en toen op het bankje gaan zitten. De man werd door de politie herkend als de man die eerder de tuin was uitgerend. Hij werd aangehouden. Bij de man werden inbrekerswerktuigen aangetroffen.

Op de Van Helsdingenlaan trof de politie een auto aan die vermoedelijk van de verdachten was. In de auto lagen spullen die waarschijnlijk van diefstal afkomstig waren. De politie ging posten bij de auto in de verwachting dat de tweede verdachte naar de auto toe zou gaan. Rond 00.00 uur zag de politie inderdaad de tweede man die zij eerder de tuin uit had zien rennen. Zij wilde hem staande houden, waarop de man ervandoor ging het Rosenburgherpark in. De politie rende achter hem aan en kon hem kort daarna aanhouden.

Beide mannen zijn ingesloten. Degene die in het huis aan de Swagermanweg woont, heeft aangifte gedaan. De politie zet haar onderzoek voort.