Gemeente Heeze-Leende


Geen subsidie voor tafels tafeltennisvereniging De Meppers

Tafeltennisvereniging De Meppers heeft verzocht om een jaarlijkse bijdrage voor het aanschaffen van nieuwe tafeltennistafels. De vereniging heeft 12 tafels in eigendom. In het verleden ontving de vereniging een subsidie van een basisbedrag vermeerderd met een bedrag per lid. Daarmee konden de tafels regelmatig worden vervangen.

In 2008 is het subsidiebeleid gewijzigd. In dat jaar is nog een subsidie verleend van EUR 1.500,- voor de aanschaf van twee tafels. In 2009 en 2010 zijn de verzoeken om subsidie voor twee tafels afgewezen.

De vereniging ontving in 2007 een subsidie van EUR 1.300,-. Het verschil met het huidige subsidieniveau van EUR 500,- is niet dermate groot dat verwacht mag worden dat de vereniging het jaar 2011 niet zou kunnen overbruggen tot invoering van het nieuwe subsidiebeleid.

Besloten is om in afwachting van het nieuwe subsidiebeleid de lijn van afwijzing van de verzoeken in 2009 en 2010 aan te houden en dus nu geen subsidie te verlenen voor vervanging van de tafeltennistafels. Het onderwerp zal wel worden meegenomen in de afwegingen binnen het nieuwe subsidiebeleid.