Gemeente Heeze-Leende


Twee nieuwe trouwlocaties in Heeze-Leende

De gemeente Heeze-Leende heeft er vanaf begin januari twee nieuwe vaste trouwlocaties bij: galerie des Beaux Arts in Heeze en Golden Tulip Jagershorst in Leende. Afgelopen vrijdag werden daarvoor de overeenkomsten ondertekend met burgemeester Verhoeven op beide locaties (foto's).

In 2009 dienden beide accommodaties een verzoek bij de gemeente in om te worden aangewezen als trouwlocatie. Omdat beide verzoeken nauw aansloten bij de vraag van een aantal burgers om een huwelijk (partnerschap) op maat te kunnen sluiten, werd na een proefperiode van één jaar besloten om beide locaties toe te voegen als vaste trouwlocatie. De gemeente vindt het wenselijk om in te spelen op maatschappelijke trends, zoals de behoefte om het huwelijk een meer persoonlijke tint te geven, het bepalen van meer vrijheid in de keuze van de locatie en de behoefte aan privacy.

Galerie des Beaux Arts meet 1200 m2 expositieruimte. Iedere ruimte heeft zo zijn eigen sfeer en wisselt regelmatig op het gebied van kunst. Huiselijkheid, gemoedelijkheid, intimiteit en kwaliteit zijn hier de kernwoorden. De galerie biedt plaats aan gezelschappen van 25 tot 150 personen en werkt nauw samen met het naastgelegen restaurant Artist om een ceremonie op maat te kunnen bieden. Bruidsparen kunnen er voor kiezen om een ruimte te laten inrichten met favoriete schilderstukken en beelden om zo de optimale trouwsetting te creëren. De beeldentuin met uitzicht over de vijvers is een prachtige omgeving om een ceremonie te voltrekken.
Golden Tulip Jagershorst maakt deel uit van de organisatie Hotel en Leisure Groep Zuid-Nederland en is direct gelegen aan het natuurgebied `Leenderbos'. Dit hotel beschikt over sfeervolle zalen, terrassen en restaurants. Met de 88 designkamers is het mogelijk om na de ceremonie en het feest met familie of vrienden te overnachten en 's ochtends bij het ontbijt nog even na te praten.
Het hotel beschikt over voldoende gratis parkeergelegenheid, een overdekt en verwarmd zwembad en mooie plekjes om prachtige trouwfoto's te maken. Zelfs een afspraak in het beautycentrum voor de bruidsmake-up van de bruid behoort tot de mogelijkheden.

Met de toevoeging van deze twee trouwlocaties komt het aantal vaste trouwlocaties in de gemeente op vijf, naast het gemeentehuis, conferentiehotel Kapellerput en het kasteel in Heeze.