Politie Zaanstreek-waterland

Onder invloed van drugs

zaandam , 22-01-2011 o Op de Peperstraat hebben agenten zaterdagavond een 21-jarige man uit Wormerveer aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van drugs.

De agenten zagen de automobilist een gesloten verklaring negeren. Bij controle bleek de man ook nog eens niet in het bezit van een geldig rijbewijs. En omdat in de auto een wietlucht hing, werd het voertuig doorzocht. Behalve een joint bleek de man ook een stanleymes bij zich te hebben. De man werd meegenomen naar het politiebureau waar een arts bloed heeft afgenomen ter controle op het rijden van drugs. Tegen de Wormerveerder is proces-verbaal opgemaakt.
Tijdens een verkeerscontrole op de Houtveldweg heeft de politie zaterdagavond zeven bestuurders bekeurd. Behalve op snelheid werd ook op het rijden onder invloed gecontroleerd. Enkele honderden bestuurders werd een blaastest afgenomen. Eén bestuurder bleek teveel te hebben gedronken en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van enkele uren. Verder kregen vijf hardrijders een boete. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km per uur. Tot slot kreeg ook een bromfietser een boete omdat hij geen helm droeg.