Politie Kennemerland

Persberichten

Beverwijk, Hoofddorp, Heemskerk, Haarlem, Driehuis, 24-01-2011

Verkeersveiligheidscontrole Beverwijk

BEVERWIJK, 23 januari De verkeerspolitie heeft zondagmiddag op de Noorderweg een verkeerveiligheidscontrole gehouden. Er werd gecontroleerd op het niet dragen van de autogordel en op het handheld bellen. Tijdens de controle heeft de politie 14 mensen bekeurd. Tussen deze overtreders zaten automobilisten (11) die geen autogordel droegen, het niet kunnen tonen van een rijbewijs (2) en het van het vervoeren van meer personen dan zitplaatsen (1). Alle overtreders kregen hun bekeuring direct mee.

Aanrijdingen op de A4

HOOFDDORP, 23 januari Op de A4 bij de afrit Hoofddorp vond rond 16:55 uur een kop-staart-aanrijding plaats tussen twee autos. Hierbij raakten een 30-jarige man en een 35-jarige vrouw uit Zaandijk gewond; zij werden met nekklachten naar het ziekenhuis vervoerd. De politie stelt een onderzoek in naar de exacte oorzaak van de aanrijding.

HOOFDDORP, 21 januari Rond 16:55 uur onstond een tweede aanrijding op de A4. Een 20-jarige automobiliste uit Rotterdam probeerde de eerdere aanrijding op de A4 te ontwijken, maar verloor hierdoor de macht over haar voertuig. Het gevolg was dat de vrouw met haar auto hard tegen de vangrail terechtkwam. Een van de inzittenden, een 19-jarige Rotterdamse, klaagde over pijn in haar nek en zij is door de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Na controle mocht ook zij weer naar huis en bleef deze aanrijding beperkt tot materiele schade.

Aangehouden op verdenking van zakkenrollen

BEVERWIJK, 23 januari De politie heeft rond 14:35 uur twee Bulgaarse vrouwen aangehouden op verdenking van zakkenrollen. De vrouwen, in de leeftijd van 18 en 48 jaar, probeerden een bezoekster van de Bazaar te bestelen. Dit werd gezien door een beveiliger van de Bazaar, die het tweetal overdroeg aan de politie. Beide vrouwen werden ingesloten voor nader onderzoek.

Politie houdt tasjesdieven aan

HEEMSKERK, 23 januari - De politie kreeg rond 16.15 uur een melding binnen dat een bejaarde vrouw was beroofd van haar tas op de J. Vermeerlaan. Een getuige bleek achter de dieven te zijn aangefietst en stond met hen te praten, toen de politie kwam aanrijden. Mede hierdoor heeft de politie de twee daders direct aan kunnen houden. Het zijn twee jongens van 15 en 17 jaar oud, afkomstig uit Heemskerk. De geroofde tas is door de politie teruggegeven aan de bejaarde vrouw uit Heemskerk. De ouders van de jongens zijn door de politie in kennis gesteld na hun aanhouding. Beide Heemskerkers werden meegenomen naar het politiebureau en ingesloten.

Alcoholcontroles politie

BEVERWIJK, 23 januari De politie heeft zondagavond twee alcoholfuiken ingericht; een op de Randweg en een op de Beneluxlaan. Op de Randweg heeft de politie 55 automobilisten gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol tussen 19:30 en 20:30 uur. Een bestuurder, een 50-jarige Amsterdammer, bleek onder invloed te hebben gereden. Hij werd aangehouden en tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Op de Beneluxlaan werden tussen 21:00 en 22:00 uur 45 bestuurders door de politie gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. Ook hier bleek een bestuurder te diep in het glaasje te hebben gekeken. Proces verbaal is opgemaakt.

Onveilige auto

HAARLEM, 24 januari Even na middernacht werd de aandacht van de politie getrokken door een auto die met hoge snelheid over de Amerikaweg reed. De politie ging achter de auto en zette deze aan de kant en zagen dat de gehele voorzijde van de auto fors beschadigd was, waardoor deze niet verder kon rijden. De bestuurder, een 32-jarige Haarlemmer mocht met deze onveilige auto niet verder. De auto moest worden weggesleept.

Fietsverlichtingscontroles

HAARLEM, 24 januari De politie heeft tussen 07:30 en 08:00 uur op het Frans Halsplein een fietsverlichtingscontrole gehouden. Binnen dit halfuur controleren werden 15 fietsers uit het verkeer gehaald, omdat hun verlichting niet in orde was. Alle 15 fietsers kregen hun bekeuring direct mee en moesten te voet hun weg vervolgen.

DRIEHUIS, 24 januari De politie heeft tussen 07:20 en 08:10 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Waterloolaan. Hier werden 10 fietsers met kapotte verlichting aan de kant gezet en bekeurd. De politie controleert regelmatig tijdens de donkere uren op het voeren van fietsverlichting. Fietsers die onverlicht rondrijden in het donker zijn zowel voor het overig verkeer, als voor zichzelf gevaarlijk.

Snelheidscontroles

HEEMSKERK, 24 januari De politie heeft tussen 09:30 en 12:00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Jan van Kuikweg. In totaal werden 115 bestuurders bekeurd, omdat zij zich niet aan de maximaal toegestane snelheid van 50 km/uur hielden. De hoogstgemeten snelheid was hier 84 km/uur. Alle overtreders kunnen hun bekeuring thuis verwachten.

HEEMSKERK, 24 januari De politie heeft 09:00 en 11:00 uur op snelheid gecontroleerd op de Duitslandlaan. Van de 432 passanten reden 32 bestuurders te hard. Zij krijgen hun bekeuring thuisgezonden.