RET

RET krijgt twee nieuwe leden Raad van Commissarissen

24 januari 2011
Het openbaar vervoerbedrijf RET heeft vanaf 1 februari 2011 twee nieuwe leden van de Raad van Commissarissen (RvC): de heren Bert Keijts en Victor van der Chijs. Zij nemen de plaats in van de vertrekkende commissarissen, mevrouw Anneke Van Leeuwen en de heer Jan Cees Van Duin.

Kandidaten
,,Met deze twee nieuwe commissarissen hebben we twee top-mensen in onze RvC binnengehaald,â aldus algemeen directeur Pedro Peters. ,,Deze heren hebben veel ervaring, zowel in het bedrijfsleven als binnen de overheidsector.â Met deze benoeming, evenals de herbenoeming van twee zittende leden van de RvC, de heer Paul Smits (president commissaris) en de heer Albert Bruins Slot , heeft de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van RET NV op 20 februari jl ingestemd.

Veel ervaring
De heer Ir. L.H (Bert). Keijts is 58 jaar en sinds 1 januari 2010 werkzaam als voorzitter van de Raad van Bestuur van de Woningcorporatie Portaal. Daarvoor was hij directeur-generaal van Rijkswaterstaat. Hij heeft Civiele Techniek (afstudeerrichting planologie) aan de Technische Universiteit te Delft gestudeerd.
Hij vervult de volgende nevenfuncties:

- Bestuurslid Stichting Administratie Kantoor (SAK) Ballast-Nedam;
- Voorzitter adviesraad CURNET;

- Lid Raad van Advies Hoger Onderwijs (bouw en ruimte).

De heer mr. V.(Victor) van der Chijs is 50 jaar en sinds 2005 managing partner / algemeen Directeur van Office for Metropolitan Architecture B.V. In die hoedanigheid is hij verantwoordelijk voor de volledige bedrijfsvoering (250 medewerkers, 40 miljoen Euro omzet) van een van âs werelds meest vooraanstaande architectenbureauâs (OMA). Daarvoor was hij algemeen directeur van Schiphol Internationaal B.V. Hij studeerde Nederlands Recht aan de UvA.
Hij vervult thans de volgende nevenfuncties:

- lid van de Dutch Trade Board (adviesorgaan Nederlandse regering inzake internationale handel en investeringen);
- lid van de Raad van Toezicht Stichting Nationaal Historisch Museum te Arnhem.

Benoemen
De heren Keijts en Van der Chijs worden benoemd per 1 februari 2011 als commissaris van de RET NV voor een periode van 4 jaar. De heer Van Duin en mevrouw Van Leeuwen wordt vanaf die datum ontslag verleend als commissaris.
Saldo opladen