Gemeente Heeze-Leende


Uitbreiding gemeentelijke monumentenlijst

De gemeente is al enige tijd van plan de gemeentelijke monumentenlijst uit te breiden. De monumentencommissie heeft onderzocht welke panden in aanmerking komen voor plaatsing op deze monumentenlijst. Hierover heeft de gemeente aan de desbetreffende pandbewoners al informatie gegeven tijdens een eerste bijeenkomst in oktober 2008 in kasteelboerderij De Hooizolder te Heeze.

Op 12 januari 2010 heeft het college van burgemeester en wethouders de aanvullende lijst voorlopig vastgesteld. Daarmee was de procedure gestart die moest leiden tot de plaatsing van onder andere de aangewezen panden voor de gemeentelijke monumentenlijst.

Alle eigenaren/bewoners van panden en eigenaren van objecten (waaronder een kruisbeeld en grenspaal) die in aanmerking kwamen voor de monumentenlijst werden naar aanleiding van een door de gemeente verstuurde brief (op 21 januari 2010) in de gelegenheid gesteld om aan te geven of zij bereid waren hun pand te laten plaatsen op de gemeentelijke monumentenlijst.

Na verwerking van de ingediende reacties heeft het college op 7 december 2010 definitief besloten tot aanwijzing van 21 gemeentelijke monumenten.

Ter inzage
Het dossier van de aangewezen panden op de gemeentelijke monumentenlijst ligt vanaf donderdag 27 januari tot en met woensdag 9 maart 2011 voor een periode van zes weken ter inzage. Gedurende deze periode wordt iedereen in de gelegenheid gesteld zienswijzen in te dienen bij burgemeester en wethouders.

Nadere informatie
Als u over bovenstaande nog vragen heeft dan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de heer Jo van der Veen van de gemeente Heeze-Leende, telefoonnummer 040-22 41 553.