Jongeren aan de slag in en rondom klushuurwoningen Vestia

24/01/2011 16:02

Vestia Rotterdam Feijenoord

Een leerwerktraject waarbij jongeren materialen uit klushuurwoningen strippen en er meubels of andere producten van maken. Dat is de insteek van een overeenkomst die het Albeda College, de Wijkschool-Zuid en Vestia Rotterdam Feijenoord vanmorgen ondertekend hebben. De jongeren worden door Albeda (branche AKA) en Wijkschool-Zuid begeleid bij hun activiteiten in woningen van Vestia aan de Pretorialaan in de Rotterdamse Afrikaanderwijk.

Het primaire doel van het project is jongeren uit de Afrikaanderwijk via een stage kennis te laten maken met de werkpraktijk. Daarnaast is het doel het stimuleren van hergebruik van materialen. Vestia directeur Jenny Schakelaar is enthousiast over de samenwerking: "Wat mij opvalt, is de enorme drive die bij alle partijen aanwezig is om de jongeren heel concreet praktijkervaring op te laten doen en skills bij te brengen. Ook bijzonder vind ik de samenwerking tussen de Wijkschool en Albeda, die duidelijk maakt dat zij één belang voor ogen hebben en dat zijn hun leerlingen."

Verborgen talent

Vestia zet nadrukkelijk in op emancipatorisch verrijken. Jongeren, die vaak over verborgen talenten beschikken, hebben hierbij bijzondere aandacht. Door de omstandigheden voor opgroeien, ontwikkelen en ontspannen in onze wijken te verbeteren, kunnen zij optimaal ontplooien en een betere positie bemachtigen dan hun ouders. Dat heeft niet alleen een positieve uitwerking op henzelf maar ook op andere wijkbewoners.

Over Vestia

Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 80.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. De woningen zijn verdeeld over de lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl