Gemeente Zwartewaterland


Nieuws- en Persberichten

Eddy Bilder geïnstalleerd als burgemeester van Zwartewaterland

Op vrijdag 14 januari 2011 is de heer ing. E.J. Bilder onder grote belangstelling door loco-burgemeester W.I. Meijer geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Zwartewaterland. Daaraan vooraf ging de beëdiging door mevrouw drs. A.Th.B. Bijleveld-Schouten. De voorzittershamer van de gemeenteraad kreeg de heer Bilder overhandigd door de heer drs. J. van den Berg, waarnemend voorzitter van de gemeenteraad.

Tijdens de vergadering werd onder meer het woord gevoerd door burgemeester P. Zoon namens de burgemeesterskring en burgemeester ing. W.P. Omta namens burgemeester en wethouders van Ermelo.

Eddy Bilder is sinds 1990 actief in het openbaar bestuur. Eerst als lid van de gemeenteraad van Ermelo (gedurende 8 jaren) en later als wethouder en loco-burgemeester van Ermelo. Van maart 2007 tot juni 2010 was de heer Bilder lid van de Tweede Kamer der Staten Generaal. Hierbij was hij o.a. woordvoerder "gemeenten". Daarnaast is de heer Bilder ondernemer in de bouwnijverheid geweest. Eddy Bilder is ongehuwd en lid van het CDA.

De heer Bilder heeft tal van nevenfuncties (vervuld). Hier kunnen de voorzitterschappen van de Christelijke Bond voor ondernemers in de Binnenvaart (CBOB) en het archeologische museum te Ermelo genoemd worden en het bestuurslidmaatschap van de koepelorganisatie "Kantoor Binnenvaart` te Rotterdam.

Voorheen is de heer Bilder ook voorzitter van het CDJA Gelderland geweest en lid van het Regionaal Platform Arbeidszaken en van de SER Noord Veluwe.
Door het vertrek van burgemeester A.C. Hofland naar de gemeente Rijssen-Holten was de post van burgemeester van Zwartewaterland per 1 juni 2010 vacant. Deze vacature is 14 januari 2011 daadwerkelijk vervuld.

Hasselt, 14 januari 2011