Politie Hollands Midden

Leiden - Politie en Belastingdienst innen bijna 7000,- euro aan openstaande boetes of belastingschuld

Leiden, 24-01-2011 o Politie Hollands Midden heeft samen met de Belastingdienst een gecombineerde controle gehouden op de Willem de Zwijgerlaan tussen 07.00 uur en 13.00 uur.

Zij controleerden samen voertuigen die voorbijreden door gebruik te maken van een ANPR (automatic number plate recognition). De ANPR is een technologie waarbij intelligente cameras worden gebruikt om kentekens van voertuigen vast te leggen. De ANPR koppelt het kenteken vervolgens aan een database van bijvoorbeeld de belastingsdienst of de gemeente en zo kan direct gezien worden of iemand bijvoorbeeld belastingschuld heeft.

Bestuurders van voertuigen die gesignaleerd stonden omdat de eigenaar nog een boete had openstaan of een belastingschuld had, werden direct staande gehouden. In totaal werden dertien autos door de belastingdienst in beslag genomen. Acht autos werden ter plekke afgevoerd.

De politie heeft een 44-jarige man uit Leiden aangehouden omdat hij onverzekerd en zonder rijbewijs in zijn auto reed. Een andere man die onverzekerd rondreed werd staande gehouden en tegen hem maakt de politie proces-verbaal op.

In totaal heeft de belastingdienst 6000,- euro ontvangen van personen die nog een boete hadden openstaan. De politie heeft 900,- euro geïnd.