Gemeente Capelle a/d IJssel

Aftrap vernieuwd aangescherpt veiligheidsbeleid Capelle

Het Capelse integrale veiligheidsbeleid wordt aangescherpt. Dat is de conclusie uit de conferentie Openbare Orde en Integrale Veiligheid die op donderdag 20 en vrijdag 21 januari werd gehouden in Renesse. Vertegenwoordigers van de gemeente, politie, Com o wonen, De Zellingen, Kwadraad, Leger des Heils, DOCK bespraken het veiligheidsbeleid in de gemeente.

Samen voor veiligheid
Alle betrokken partijen willen zich inzetten voor de veiligheid in Capelle. Ze bogen zich over vragen als: wat gaat er goed, wat kan beter en wat zijn nieuwe ontwikkelingen op het gebied van veiligheid? Drie werkgroepen gingen dieper in op de deelgebieden veilige woon- en leefomgeving, jeugd en veiligheid en openbare orde en veiligheid.

Veiligheidsgevoel van Capellenaar betrekken
Een opmerkelijk feit is dat de objectieve veiligheid de laatste jaren stijgt. Dit betekent dat er steeds minder woninginbraken, overvallen, diefstallen zijn. Haaks hierop staat de trend dat het onveiligheidsgevoel toeneemt. Dit is een landelijke trend. Wethouder Ans Hartnagel (veiligheid) neemt deze gevoelens serieus: "We gaan de wijken in om te horen wat Capellenaren vinden van het veiligheidsbeleid, zodat wij hun ons beleid mede kunnen afstemmen op dit gevoel van onveiligheid.

Meer aandacht voor de buitenruimte
Burgemeester Frank Koen: "Veiligheid zit em niet alleen in hard optreden van de politie, maar ook in de inrichting van de buitenruimte. Bijvoorbeeld donkere plekken in wijken, kapotte bankjes en overhangend groen dragen niet bij aan de veiligheidsbeleving. Soms kan goede verlichting een groot verschil maken. We gaan dan ook meer aandacht hebben voor de buitenruimte in combinatie met het veiligheidsbeleid."