Gemeente Enschede

Publiek draadloos netwerk gemeentelijke locaties

De gemeente Enschede heeft sinds deze maand op verschillende gemeentelijke locaties een publiek draadloos netwerk. Onder meer in het stadhuis en het stadskantoor kunnen bezoekers hierdoor `wireless' op het internet. De realisatie van het netwerk betekent een verdere verbetering in de gemeentelijke dienstverlening.

Het publieke draadloze netwerk verbetert de dienstverlening voor verschillende groepen bezoekers. Zo bestrijkt het netwerk in het stadhuis het gebied raadszaal, Mozaïekzaal en B&W-kamer. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld deelnemers en bezoekers van raadsvergaderingen, zoals raadsleden, pers en mensen op de publieke tribune, inloggen om onder meer vergaderstukken in te zien.
In het stadskantoor kunnen bezoekers van de publieksbalies gebruikmaken van het draadloos internet. Daardoor worden eventuele wachttijden zo aangenaam mogelijk gemaakt.

De invoering van een publiek draadloos netwerk wordt vervolgd met het aanbrengen van een netwerk in de bestuurs- en fractiekamers van het stadhuis. Het is de bedoeling dat in de zomer van 2011 alle grote gemeentelijke locaties voorzien zijn van een draadloos netwerk. De servicecentra volgen in een later stadium.