Rode Kruis Vlaanderen

Nieuwe IVECO-collectewagens voor de bloedinzamelingen van Rode Kruis-Vlaanderen

Op vrijdag 21 januari 2011 stelde Rode Kruis-Vlaanderen zijn nieuwe collectewagens voor Bloedinzamelingen voor op het Lichte Bedrijfsvoertuigen Salon in Brussel. De nieuwe voertuigen zijn van het trekker-oplegger principe (rijbewijs BE). Ze werden geleverd door IVECO in samenwerking met Carrosserie Veko en Constructie Vergauwe. De voertuigen zullen vanaf 14 februari 2011 door alle centra in gebruik worden genomen, waarna in totaal 25 van deze combinaties in Vlaanderen worden ingezet. De nieuwe collectevoertuigen passen in het streven van Rode Kruis-Vlaanderen naar kwaliteitsverbetering, efficiëntie en de verdere professionalisering van de Dienst voor het Bloed.

De nieuwe collectewagens zijn dermate ingericht dat onder meer de basisgrondstoffen en collectebenodigdheden gescheiden zijn van het catering- en medisch afvalgedeelte. De temperatuur in de trailer wordt volledig automatisch gecontroleerd. De nieuwe voertuigen zijn uitgerust om autonoom, mocht dit noodzakelijk zijn, een volledige bloedinzameling van stroom te voorzien. IVECO heeft in samenwerking met Carrosserie Veko en Constructie Vergauwe de inrichting van de opleggers verzorgd.

De collectevoertuigen zijn uitgerust met EEV-motoren (Enhanced environmentally friendly vehicle of âmilieuvriendelijker gemaakt voertuigâ). Nu reeds presteren deze motoren, met betrekking Europese Emissiestandaarden, beter dan de huidige EURONORM 5-motoren. Deze milieuvriendelijkheid droeg bij tot de beslissing van Rode Kuis Vlaanderen om voor IVECO te kiezen.

Karin Genoe, Operationeel Directeur van de Dienst voor het Bloed is uitermate tevreden met de nieuwe collectewagens. âDeze nieuwe voertuigen zijn uiterst modern, milieu- en gebruiksvriendelijk. Voor Rode Kruis-Vlaanderen zijn ze een logische volgende stap in ons streven naar verdere professionalisering en het continu streven naar kwaliteitsverbetering.â

De sleutel werd officieel overhandigd door Henk van Leuven, General Manager van IVECO. Hij zegt over de nieuwe voertuigen: âIVECO is fier dat de mensen van Rode Kruis-Vlaanderen voor IVECO gekozen hebben. Het lijkt ons ook het juiste voertuig voor hun missie: een 7-tons combinatie, maar toch met rijbewijs BE te besturen. Het voertuig is uiterst gebruiksvriendelijk en wij wensen de Rode Kruismedewerkers alle succes toe!â

Rode Kruis-Vlaanderen

Motstraat 40
2800 Mechelen

Tel: 015 44 33 22
Fax: 015 44 33 11
E-mail: info@rodekruis.be
Bankrek. 096-0000096-20