Ingezonden persbericht


PECHA KUCHA #15 IN LEEUWARDER SCHOOLKANTINE

maandag 24 januari: 20 x 20 seconden over sociale innovatie

GRONINGEN - Twintig plaatjes, twintig seconden per plaatje... Pecha Kucha is er weer, maandagmiddag 24 januari 2011. Overgewaaid uit Japan wordt het evenement - ideeënuitwisseling op hoge snelheid - inmiddels in bijna 250 steden wereldwijd georganiseerd. In Noord-Nederland ditmaal als Special Edition over sociale innovatie. In de kantine van Stenden hogeschool aan de Rengerslaan 8 in Leeuwarden.

Op het programma deze thema-editie onder meer Society 3.0 en Nieuw Rijnlands Organiseren: sprekers zijn - onder enig voorbehoud en onder andere - rasoptimist Fanny Koerts, Chantal Klaver van de School voor Creatief Ondernemerschap, Marten Disberg, directeur van Reekx en Fred Hendriks, oprichter van De Limes Noord. De line up is online te vinden op pecha-kucha.org.

Pecha Kucha Nights zijn bedacht door Klein Dytham Architects in Tokyo om een podium te bieden voor mensen die op een frisse, korte manier vertellen over wat hen drijft. Deelnemers sturen 20 beelden in en vertellen daarover in 20 x 20 seconden voor publiek. Zo ontstaan dynamische bijeenkomsten die inspiratie en vaak voer voor discussie opleveren.

Noord-Nederland staat in Tokyo bekend om de keuze voor bijzondere locaties voor de Pecha Kucha's. Zo waren er eerder edities in een kerk, op een boot, in een ruïne, in een Huis van Bewaring en in de inmiddels gesloopte Suikerfabriek van Groningen. De vorige editie was - net als deze - een thema-editie. Die vond plaats in de kelder van het Universitair Medisch Centrum van Groningen naar aanleiding van de manifestatie De Operatiekamer van de Toekomst. De editie van 24 januari vindt plaats in opdracht van de Stenden hogeschool, hét regionale kenniscentrum op het gebied van sociale innovatie.

Zelf een verhaal vertellen in 6 minuut 40? Deze editie kan dat niet meer, maar er staan alweer twee nieuwe (thema-vrije) edities gepland voor 2011. Meld je aan met een e-mail naar gabriel@platformgras.nl.

Datum: maandag 24 januari 2011
Tijd: 16:20 uur - 19:00 uur
Locatie: Stenden hogeschool, Rengerslaan 8, Leeuwarden (Canteen) Toegang: gratis!
Info: pecha-kucha.org & pechakuchagroningen.nl


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Noot voor redacties


Noot voor redacties


Ingezonden persbericht