Belangstelling DeLaMar Theater boven verwachting

24/01/2011 06:01

DeLaMar

Twee maanden na de opening blijkt de belangstelling voor het DeLaMar Theater overweldigend. Er zijn reeds meer dan 150.000 kaarten verkocht voor alle voorstellingen in het DeLaMar Theater. De bezetting van de voorstellingen tot nu toe is gemiddeld 80% geweest. Dat is boven verwachting. Daarnaast zijn er al meer dan 52 zakelijke bijeenkomsten geweest met meer dan 3000 bezoekers. Bovendien is het Grand Café DeLaMar bijna elke avond volgeboekt.

Algemeen directeur Fons Bruins: 'Het publiek weet de weg naar het DeLaMar Theater nu al goed te vinden! De musical La Cage aux Folles loopt erg goed en we koesteren onder andere een uitverkochte serie van Maria Goos' toneelstuk Doek!, dat daarom volgend seizoen terugkomt. Daarnaast zijn we verheugd met het grote aantal bezoekers dat dineert in ons Grand Café en het bezoek aan onze zaterdagse Late Night voortstellingen van Sven Ratzke. Als directie zijn we blij en trots om vele bezoekers avond aan avond te mogen verwelkomen.'

Directeur exploitatie Edwin van Balken: 'De meest populaire voorstellingen bij het publiek zijn Jurk! met Jeroen van Koningsbrugge, Huub Stapels solo Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus, La Cage aux Folles, die tot 13 februari in ons theater staat, de nieuwe conference van Freek de Jonge, de toneelstukken Karakter en Lente en Simone's Songbook. Ook familievoorstellingen zoals Dokter Dolittle zijn erg gewild.'

Het nieuwe theater nabij het Leidseplein in hartje Amsterdam is gebouwd op de plek van het voormalige Nieuwe de la Mar Theater. Het DeLaMar Theater biedt een breed publiek een gevarieerd programma van toneel, cabaret, musical, familietheater en diverse internationale voorstellingen. In totaal staan er dit theaterseizoen 543 voorstellingen van meer dan 50 verschillende producenten.

De programmering van het DeLaMar Theater richt zich vooral op kwalitatief hoogwaardig theater. Het DeLaMar Theater bouwt daarmee voort op een lange traditie van cultureel ondernemerschap. Die traditie stamt uit 1947, het jaar waarin dit particuliere theater werd opgericht door de echtgenoot van actrice Fien de la Mar. Het DeLaMar Theater heeft een Grand Café en twee zalen met in totaal ruim 1500 stoelen. Kaartverkoop is mogelijk aan de kassa in het theater, via www.delamar.nl en 0900 - DeLaMar / 0900 - 33 52 627 (35cpm).

DeLaMar Theater is het nieuwste theater in hartje Amsterdam en is een initiatief van de VandenEnde Foundation, het cultuurfonds van Joop en Janine van den Ende.





http://www.delamar.nl