Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT

Schriftelijke vragen PvdA Noord-Holland over draagvleugelboot IJmuiden-Amsterdam

PvdA wil succes draagvleugelboot verder vergroten

De PvdA wil het succes van de draagvleugelboot tussen IJmuiden en Amsterdam verder vergroten. Dit zou kunnen door de P+R en fietsvoorzieningen rond aanlegplaatsen uit te breiden en betere bewegwijzering. PvdA-statenlid Gohdar Massom heeft hier schriftelijke vragen over gesteld aan het College van Gedeputeerde Staten.

Tijdens een werkbezoek van de PvdA bleek dat de capaciteit van de P+R en de fietsstallingen bij opstapplaats IJmuiden ruim onvoldoende is om de groei van het aantal reizigers op te vangen. Ook bleek dat de draagvleugelboot helemaal niet wordt aangegeven op de bewegwijzering bij Amsterdam centraal en op de bewegwijzering (P+R) op de rijksweg A22 in IJmuiden.

PvdA-statenlid Gohdar Massom: "De PvdA is enthousiast over deze duurzame en filevrije vorm van hoogwaardig openbaar vervoer naar de hoofdstad. De reizigersgroei de afgelopen jaren toont het succes ook aan. Wij zien echter nog meer potentie voor groei en verbetering van deze lijn en willen dat er hierin meer geïnvesteerd wordt."

De PvdA wil onder meer van Gedeputeerde Staten weten wat de visie is op de toekomst van deze succesvolle bootverbinding. De PvdA vraagt de gedeputeerde met de betreffende gemeenten in gesprek te gaan over uitbreiding van de P+R en fietsvoorzieningen en de bewegwijzering. Tenslotte vraagt de PvdA om samen met de provincie Flevoland en de Stadsregio Amsterdam de haalbaarheid van een snelle bootverbinding tussen Almere en IJburg te onderzoeken en deze lijn in IJburg aan te sluiten op de Zuidtangent lijn.


*** EINDE PERSBERICHT ***

Noot voor redacties