Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Retailketen Agrimarkt start met Toshiba TEC Mobile Shopping Experience

Amersfoort/Goes, 24 januari 2011 - Retailketen Agrimarkt breidt het bestaande partnership met Toshiba TEC Europe uit door in Agrimarkt in Goes te starten met het interactieve communicatieplatform van Toshiba TEC: Mobile Shopping Experience (MSE). Dit platform maakt het voor klanten mogelijk zelf hun boodschappen te scannen. Daarnaast wordt, als onderdeel van dit project, storeMate POS in alle zes de vestigingen van Agrimarkt als standaard kassaomgeving geïnstalleerd.

Agrimarkt is een zelfstandige detailhandelorganisatie met zes vestigingen in Zuidwest Nederland. De organisatie beschikt over twee verschillende formules die bij voorkeur onder één dak worden geëxploiteerd: Agrimarkt supermarkt en de non-foodwinkel Agriland vakdiscount voor tuin, plant en huisdier. Agrimarkt en Toshiba TEC zijn geen onbekenden van elkaar; al jarenlang levert Toshiba de kassaomgeving.

De storeMate Shopping Experience (MSE) integreert de storeMate retail automation suite met een handterminal, zodat klanten artikelen kunnen scannen en inpakken tijdens het winkelen. StoreMate MSE biedt verschillende slimme hulpmiddelen, waardoor de ontvangen data kunnen worden gebruikt om klantenservice naar een hoger niveau te tillen en de omzet te verhogen. Tevens kan storeMate MSE worden gekoppeld aan elk hardware EPOS-systeem van mogelijk andere leveranciers.

Wim van der Lee, directeur operations bij Agrimarkt: "Het is van groot belang onze kassaomgeving up to date te houden en vanwege de uitstekende relatie met Toshiba en ons huidige gebruik van de Toshiba-software werd al snel besloten de overstap te maken naar storeMate POS. Deze schaalbare en flexibele kassaomgeving is volledig Windows gebaseerd en beschikt over uitgebreide mogelijkheden voor touchscreens, promoties en betere integraties met het bestelproces in de backoffice. Hiermee kunnen we onze klantgerichtheid verder vormgeven."

"We hebben er bewust voor gekozen eerst te beginnen in één winkel, aangezien het fenomeen zelfscan helemaal nieuw voor ons is. Wij zijn een relatief kleine organisatie en door eerst in één supermarkt te starten kunnen we onze eigen ervaring met storeMate MSE opdoen en ervoor zorgen dat het gebruik ervan past binnen de werkwijze van Agrimarkt. Als dit bevalt wordt de zelfscanoplossing ook binnen de andere vestigingen geïmplementeerd", aldus Wim van der Lee.

Jean-Paul Lardenoye, Sales Manager Nederland bij Toshiba TEC: "Voor een retailorganisatie als Agrimarkt is het belangrijk om te beschikken over een kassaomgeving die voldoet aan de eisen en wensen van deze tijd. StoreMate MSE kan Agrimarkt een complete winkelervaring bieden, waarbij duizenden items direct zijn voorzien van meer informatie. Deze nieuwe oplossing biedt Agrimarkt de mogelijkheid om op een effectieve manier cross selling producten en diensten te verspreiden." Over TOSHIBA TEC Europe
TOSHIBA TEC Europe (TERIS) richt zich op productplanning, marketing, verkoop, onderhoud en distributie van POS-systemen (point of sale), kassa's, weegschalen, barcodeprinters, randapparatuur en software-informatiesystemen over geheel Europa, het Midden-Oosten en Afrika. TOSHIBA TEC Europe levert totaaloplossingen: van consulting en systeemontwerp tot en met systeeminstallatie, bediening en onderhoud. TERIS heeft zijn hoofdkantoor in Brussel en telt drie divisies: Retail, Auto ID & Printing en Services. Toshiba TEC is een onafhankelijk opererend bedrijf van Toshiba Corporation, de op zeven na grootste producent van elektronische/elektrische toestellen en het 91ste grootste bedrijf ter wereld in termen van verkoop. Toshiba Corporation staat in Fortune Magazine op de achtste plaats van de meest gewaardeerde elektronicabedrijven ter wereld. Het is een toonaangevende producent van hoogtechnologische producten met meer dan driehonderd grote dochterbedrijven over de gehele wereld. De wereldwijde omzet in 2009 bedroeg ongeveer 67,9 miljard dollar. Meer informatie over TOSHIBA TEC POS-systemen, kassa's, weegschalen, barcodeprinters, randapparatuur en software-informatiesystemen is te vinden op de TERIS-website www.toshibatec-eu.com.