Ingezonden persbericht


Persbericht

HENQ neemt belang in SEOshop
Investering maakt versnelde groei en internationalisatie mogelijk

Amsterdam, 24 januari 2011 - Henq Innovatiefonds 2 (HENQ), durfinvesteerder met een focus op jonge technologiebedrijven, neemt een substantieel minderheidsbelang in het Amsterdamse SEOshop. SEOshop (www.webwinkelsoftware.nl) ontwikkelt software, waarmee bedrijven en zelfstandigen in enkele minuten een professionele webshop operationeel kunnen hebben, die is voorzien van alle relevante functionaliteiten en betalingsopties. De investering stelt SEOshop in staat de afdeling productontwikkeling sterk uit te breiden en de (inter)nationale groei te versnellen.

Ruud Stelder, CEO van SEOshop: "Het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt aan een nieuwe marktbenadering en een bijpassend platform. Wij hebben zelf ervaring met de exploitatie van webwinkels dus we hebben al onze kennis in het platform ingebracht. De gebruiker profiteert daar direct van. Met het aangetrokken kapitaal kunnen we het platform versneld in de markt zetten. Los van de investering zijn we blij met HENQ, omdat ze ons product en de markt waarin wij opereren goed begrijpen. Verder heeft HENQ veel ervaring met alle hindernissen die je in deze fase tegenkomt. Alleen als een investeerder op beide vlakken ervaring heeft kan hij toegevoegde waarde bieden. De persoonlijke klik - die er absoluut is - vinden we ook belangrijk."

Coen van Duiven, CEO van HENQ over de investering in SEOshop: "E-commerce groeit nog steeds razendsnel. SEOshop kan zeker een leidende rol gaan spelen in deze markt. Internationaal gezien is er absoluut ruimte voor een partij die een snelle uitrol naar het grote publiek kan realiseren. Maar tegelijkertijd moet de oplossing ook uitgebreide functionaliteiten kennen, een eenvoudig beheer hebben en meertalig zijn. SEOshop beschikt over al die kenmerken. De visie en ambitie van de ondernemers achter SEOshop waren voor ons doorslaggevend. En het feit dat ze zelf 10 jaar webwinkelondernemer zijn geweest. Ze zijn ontzettend gedreven en dat heb jenodig als je succesvol wilt zijn. Wij kunnen hen helpen de organisatie en het product verder te professionaliseren en de juiste mensen te vinden om de internationale groei mogelijk te maken. Daarnaast ondersteunen we hen bij de optimalisatie van de marktbenadering en zetten we ons netwerk en kennis in bij de internationale uitrol van het nieuwe platform. De lancering daarvan vindt plaats tijdens de Webwinkel Vakdagen."

SEOshop platform
SEOshop biedt een SAAS (software as a service) platform, met een open en toegankelijke datastructuur, dat oplossingen biedt waarmee gebruikers in staat zijn binnen enkele minuten een complete webshop in te richten met álle relevante functionaliteiten en betalingsopties. In de template store vinden en distribueren designers en webwinkeliers alletools voor het opzetten en ontwerpen van een moderne, eigentijdse webwinkel. Belangrijke uitgangspunten bij de opzet van het platform waren onder meer de mogelijkheid tot een snelle uitrol naar een groot publiek, uitgebreide functionaliteit zonder ingewikkeld gebruik en beheer, meertaligheid (11 talen) en betaalbaarheid. Daarnaast zorgt het SEOshop platform ervoor dat de webwinkelier wordt gevonden op internet en eenvoudig contact kan onderhouden met zijn webklanten.

Over SEOshop
SEOshop (www.webwinkelsoftware.nl) ontwikkelt software, waarmee bedrijven en zelfstandigen in enkele minuten een professionele webshop operationeel kunnen hebben, die is voorzien van alle relevante functionaliteiten en betalingsopties. SEOshop is gevestigd in Amsterdam.

Over HENQ
HENQ Invest is een durfinvesteerder met een drietal fondsen onder beheer en is gespecialiseerd in jonge, snelgroeiende technologie- bedrijven. HENQ Invest, opgericht in 2004, is gevestigd in Rotterdam. Mendix, Myngle, Videostrip, en Wakoopa.

Noot voor de redactie,