Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PvdA stelt vragen over invoering eenrichtingsverkeer Vogelenbuurt

In de maand december 2010, net voor afronding van het wijkcontract met Vogelenbuurt/Dietsveld, heeft de gemeente nog even snel het eenrichtingsverkeer in een aantal straten in de Vogelenbuurt willen invoeren. Dit zonder de beloofde enquête en tegen de zin van een groot aantal buurtbewoners. De PvdA heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het College van B&W.

PvdA-fractievoorzitter Joyce Langenacker: "Het was een wens van een groepje Haarlemmers om in hun straten eenrichtingsverkeer door te voeren. De gemeente Haarlem heeft tijdens de afgelopen twee jaar van het wijkcontract steeds beloofd om een enquête te houden onder alle belanghebbende bewoners in deze straten. Door personeelswisselingen en te weinig prioriteit heeft zo'n enquête nooit plaats gevonden. Net voor de kerstvakantie zijn vele tientallen wijkbewoners geconfronteerd met een situatie die ze niet willen en waarvan zij het probleem niet erkennen."

De PvdA vraagt het college haar werk opnieuw te doen inclusief het doen van een enquête of het niet invoeren van het eenrichtingsverkeer. "Een goede participatie en communicatie met de bewoners is hier essentieel", aldus Langenacker, "Verder lijkt het erop dat de gemeente sowieso eenrichtingsverkeer invoering wil afschaffen, maar dat het er hier nog even wordt doorgedrukt".

De PvdA vindt participatie en inspraak belangrijk. Haarlemmers voelen zich verbonden met de buurt waarin zij wonen en willen zich inzetten voor de buurt en hun medewijkbewoners. Dat blijven ze alleen maar doen als dat ook werkt en de gemeente hen serieus neemt. Daarom moeten Haarlemmers tijdig voldoende informatie krijgen, echt mee praten over plannen en uiteindelijk ook horen wat er met hun bijdrage gebeurt. De PvdA wacht de antwoorden af, maar vraagt het college zolang ze geen antwoord heeft, deze plannen niet uit te voeren.

*** EINDE PERSBERICHT ***


Noot voor redacties



Ingezonden persbericht