Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl



Amersfoort, 24 januari 2011

MULIER INSTITUUT PARTNER VAN DE KNLTB IN TENNISONDERZOEK

De KNLTB, de Nederlandse tennisbond, en het W.J.H. Mulier Instituut zijn een samenwerking aangegaan op het gebied van onderzoek. De komende jaren zullen beide partijen gezamenlijk optrekken om de ontwikkeling van tennis in Nederland te onderzoeken en in kaart te brengen.

De KNLTB is zeer tevreden over de samenwerking met het W.J.H. Mulier Instituut. "Wij zijn verheugd met de samenwerking. Het W.J.H. Mulier Instituut is een zeer gerenommeerde partner op het gebied van onderzoek in de sport. Als tennisbond willen we graag onze leden goed van dienst zijn en inspelen op trends en ontwikkelingen. Onderzoek is daarin essentieel en de samenwerking met het W.J.H. Mulier Instituut gaat ons zeker helpen onze dienstverlening te verbeteren", aldus Evert-Jan Hulshof, algemeen directeur van de KNLTB.

Koen Breedveld, directeur van het W.J.H. Mulier Instituut, ziet belangrijke kansen in de samenwerking. "Het partnership met de tennisbond biedt ons eersteklas mogelijkheden om veel dieper in te gaan op tal van vragen over ontwikkelingen in de sport in het algemeen, en de tennissport in het bijzonder. De gegevens van de bond zelf, gecombineerd met onze onderzoekservaring, vormt daartoe een prima basis. Ik vind het fantastisch dat de bond deze stap zet. Het past ook helemaal in een sportwereld waarin het steeds belangrijker wordt om strategisch te opereren en beleid te onderbouwen met kennis."

Het W.J.H. Mulier Instituut is een non-profit organisatie dat in nauwe samenwerking met universiteiten en hogescholen sociaal-wetenschappelijk sportonderzoek uitvoert en daarover adviseert. Het bureau is opgericht in 2002 en gevestigd in

's-Hertogenbosch. Voor meer informatie, zie www.mulierinstituut.nl.


Noot voor redacties