METRIUM en Magma IT Solutions sluiten overeenkomst


Meerjarige ondersteuning HR- en salarisverwerking met myProfits Education

Geleen, 20110124 -- METRIUM Onderwijsdienstverlening, een groot onderwijsadministratie en- advieskantoor in het noorden van het land, en Magma IT Solutions hebben een meerjarige overeenkomst afgesloten voor de levering van een nieuw HR- en salarissysteem en de hieraan gerelateerde salarisdienstverlening.

METRIUM zal de komende jaren voor de ondersteuning van de HR- en salarisprocessen van haar klanten gebruik maken van de door Magma ontwikkelde myProfits Education oplossing. myProfits Edcuation is een op standaard SAP software gebaseerde HR- en salarisoplossing voor het onderwijsveld. Magma zal myProfits Education op basis van het SAAS-concept (Software As A Service) aan METRIUM aanbieden. 

Het resultaat van de overeenkomst is dat met ingang van januari 2011 een belangrijk deel van de METRIUM klantenpopulatie uit het Primair en Voortgezet Onderwijs wordt ondersteund met myProfits Education. Het merendeel van deze klanten verkrijgt hierbij rechtstreeks toegang tot de myProfits Education omgeving van METRIUM. Magma ontwikkelde speciaal daarvoor een klantenportaal. 

Pieter Zondervan, Algemeen Directeur van METRIUM, is content met de samenwerking met Magma: "Bij de keuze van een nieuwe oplossing is de toekomstvastheid erg belangrijk, bij zowel het systeem zelf als de flexibiliteit van de leverancier om ons te ondersteunen bij het verwezenlijken van onze ambities. Wij willen namelijk niet opgaan in de grijze massa maar onze toegevoegde waarde in de markt onderstrepen. Bij Magma kregen we direct het gevoel dat we deze ambitie konden realiseren. Meegaan met de ontwikkelcapaciteit van de wereldwijde martkleider op het gebied van bedrijfssoftware, SAP, en de bewezen onderwijskennis van Magma vulden ons eerste criterium in."

METRIUM is in één jaar tijd het derde onderwijsadministratie- en advieskantoor dat kiest voor de Magma-oplossing. Ko Tanis, Directeur Onderwijs bij Magma, is dan ook gelukkig met de keuze van METRIUM: "De afgelopen maanden die we samen aan de slag zijn hebben bewezen dat er absoluut sprake is van een `klik' tussen onze organisaties. Het enthousiasme en pragmatisme van de METRIUM-medewerkers leidt ertoe dat onze gezamenlijke oplossing een belangrijke bijdrage zal leveren aan de transformatie van METRIUM. Een transformatie waarbij klantgerichtheid meer dan ooit centraal staat."  

Over METRIUM:
METRIUM is onderwijsspecialist op het gebied van administratie en advies. Met bijna 50 jaar ervaring is de organisatie uitgegroeid tot een brede onderwijsdienstverlener. Met verschillende vestigingen in het noorden is METRIUM partner voor vele besturen in het primaire en voortgezet onderwijs. METRIUM kiest voor regionale verankering en dus dicht bij de klant. METRIUM laat zich hierbij ondersteunen door op maat gemaakte moderne ICT-oplossingen voor de personele en financiële administratie en verleent consultancydiensten die aansluiten op de dagelijkse praktijk.

Over Magma:
Magma IT Solutions is een snelgroeiende IT-dienstverlener die 14 jaar succesvol is in de Nederlandse markt. Bij de vier vestigingen in Geleen, Den Bosch, Capelle a/d IJssel en Apeldoorn werken 140 mensen. Magma is gespecialiseerd in het snel en vakkundig implementeren en ondersteunen van de bedrijfsprocessen met de software van SAP. Het bedrijf heeft daarvoor onder andere eigen templates ontwikkeld die de implementatie van SAP voor veel bedrijven en instellingen bereikbaar maakt. Magma IT Solutions is voornamelijk actief in de markten Gezondheidszorg en Onderwijs, en heeft binnen SAP HCM een speciale focus op Payroll Services, Portals en Talent Management.