Ingezonden persbericht



Den Haag Danst! met twee indrukwekkende dansfoto exposities in het Atrium en de Passage

Vanaf 24 januari is in het Atrium (stadhuis Den Haag) en in het winkelgebied de Passage de serie van 12 dansfoto's te zien die Gerrit Schreurs heeft gemaakt in opdracht van de gemeente Den Haag. Deze serie laat dansers zien op typisch Haagse locaties, zoals het dak van de Passage, het ADO stadion en de Scheveningse visbanken. Beide exposities worden mogelijk gemaakt door het collectief van dansorganisaties Den Haag Danst! en zijn het visuele bewijs dat Den Haag werkelijk danst!

De serie wordt tentoongesteld in het Atrium tussen 24 januari en 19 februari 2011 op 12 doeken van indrukwekkende omvang die bevestigd zijn aan het immens hoge trappenhuis in het middengedeelte van het gebouw. In de Passage zijn de doeken gedurende de hele maand februari te bewonderen en worden ze gespannen tussen de winkelpanden in de drie armen van het winkelgebied.

De feestelijke opening van de expositie vindt plaats in het Atrium op vrijdag 28 januari. Tijdens deze Haagse dansontmoeting zal ook een speciaal voorproefje te zien zijn van één van de voorstellingen die tijdens CaDance - het Haagse festival voor moderne dans - in première gaat. En natuurlijk is er de gelegenheid om het glas te heffen op een prachtig nieuw dansjaar.

Den Haag Danst! is een samenwerking tussen het Nederlands Dans Theater, Holland Dance Festival, CaDance, Korzo, Lucent Danstheater, De Dutch Don't Dance Division en Culturalis en heeft tot doel om Den Haag als dé dansstad van Nederland op de kaart te zetten.

U kunt zich aanmelden voor deze Haagse dansontmoeting d.m.v. een e-mail naar moniek@hollanddancefestival.com. Kijk voor informatie en voor al het andere Haagse dansnieuws op www.denhaagdanst.nl.