Ingezonden persbericht


Persbericht 12 januari 2011

Stadsschouwburg Amsterdam
web-bioscoop:
De Webvideo Award Show
maandag 24 januari 2011

Op maandag 24 januari vindt de Stadsschouwburg Amsterdam voor de eerste keer de Webvideo Award Show plaats. In zes categorieën worden de beste webfilms van 2010 gekozen waarmee een echte Top 30 van het afgelopen jaar onstaat. De awards en het applaus zijn niet voor de makers, maar voor de inzenders van de winnende webvideo's. De wedstrijd en de avond zijn georganiseerd samen met Upload Cinema.

De afgelopen weken heeft het publiek de beste webvideo's kunnen insturen in diverse categorien zoals beste stunt en meest smakeloze video. Zo is een Top 30 ontstaan van de beste webvideo's van 2010, een echte hitlijst met winnaars in uiteenlopende categorieën. Een vakkundige jury aangevoerd door Ed Robinson, directeur/ oprichter van de Viral Factory, kiest de nominaties en winnaars in de zes categorieën. De winnaars worden op 24 januari in de Stadsschouwburg Amsterdam bekend gemaakt. Daarnaast is er een speciale YouTube Publieksprijs, waarvan de winnaar live wordt gekozen door het publiek op de avond zelf.

Het is niet de eerste keer dat de Stadsschouwburg wordt omgetoverd tot web-bioscoop. In februari 2010 was de Rabozaal twee keer uitverkocht toen daar de Canon van Youtube werd vertoond. Gezamenlijk webfilmpjes bekijken blijkt een succes te zijn.

De Webvideo Awards Show is een programma in het kader van Expanding Theatre. Met Expanding Theatre plaatst de Stadsschouwburg zich middenin de actualiteit. We verkennen de grenzen van het theater en halen politiek, maatschappelijk debat, beeldende kunst, film en nieuwe media de schouwburg binnen.

De Webvideo Award Show is mede mogelijk gemaakt door Google