Ingezonden persbericht



Amsterdam, woensdag 19 januari 2010


Presentatie Witboek Farmacie
Discussie over de toekomst van de openbare farmacie

Onder leiding van Clairy Polak gaan op maandag 24 januari verschillende sleutelpersonen met elkaar in discussie over de toekomst van de openbare farmacie. Historica en publiciste Illeen Montijn zal de bijeenkomst openen. Na een korte toelichting van de makers wordt door de voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) Jan Smits het eerste exemplaar van het Witboek Farmacie aangeboden aan Hugo Hurts, directeur Geneesmiddelen en Medische Technologie van het ministerie van VWS.

Overige deelnemers: Mieke van Hattum (apotheker en lid van het bestuur van de KNMP), Leon Tinke (directeur van de KNMP), Eelke van der Veen (lid PvdA-fractie Tweede Kamer) en Bas Leerink (lid raad van bestuur zorgverzekeraar Menzis).

Organisatie: Rode Hoed in samenwerking met de KNMP. Maandag 24 januari. Aanvang 15.00 uur, einde 17.00 uur. Toegang: ¤ 10,-, ¤ 9,- (CJP/studenten/Stadspas/65+) online via www.rodehoed.nl en aan de kassa. Informatie: www.rodehoed.nl en (020) 638 56 06.

De Rode Hoed is een centrum voor discussie, reflectie en verdieping. Maatschappelijke vraagstukken op het snijvlak van cultuur, economie en politiek worden aan de orde gesteld in onze debatten, lezingen en symposia. De Rode Hoed is gevestigd aan Keizersgracht 102 te Amsterdam. Voor meer informatie kijk op www.rodehoed.nl.