De YikeBike, nu ook in Nederland


De compacte electrische vouwfiets met een baanbrekend ontwerp werd door het Time Magazine al genoemd als één van de beste uitvindingen uit 2009. Sinds juni 2010 is de YikeBike in Nieuw Zeeland te koop, nu is deze eindelijk ook in Nederland verkrijgbaar.

Rotterdam, 20110124 -- Yike-Bike.nl uit Rotterdam introducteert de YikeBike nu ook in Nederland. De futuristisch ogende YikeBike schudt de bekende vormen van stadsvervoer volledig door elkaar. Een 1200W elektrische motor zorgt voor een super snelle acceleratie en tegelijktijdig voor een sterke remkracht. De YikeBike is zeer wendbaar, comfortabel om mee te rijden en voorzien van de modernste veiligheidssystemen. In 15 seconden is de YikeBike op te vouwen tot een pakketje van 60 x 60 x 15 cm dat nog geen 10 Kg weegt. De YikeBike laadt in 20 minuten op om 10 Km te kunnen rijden.

Op het eerste gezicht lijkt de Yike Bike op een velocipede, een van 's werelds eerste fietsen. De berijder zit boven het grotere voorwiel, het achterwiel is een stuk kleiner. Mede dankzij de luchtbanden en de snel reagerende motor is de YikeBike comfortabel en zeer wenbaar. Het carbon-fiber frame maakt de YikeBike erg licht en toch zeer sterk.

Waar een conventionele elektrische fiets een vermogen heeft van 200 tot 300 Watt is de Yike Bike uitgevoerd met een 1200W motor hetgeen een enorme acceleratie en een sterke remkracht mogelijk maakt. De maximale snelheid is begrensd op 25 km/u. De laadtijd van de LiFePO4- accu is ongeveer 20 minuten, voor een actieradius van 10 Km.

In Nederland mag de YikeBike nog niet gebruikt worden op de openbare weg, maar Yike-Bike.nl doet er alles aan om dit te veranderen. En dat moet lukken, want de YikeBike is een zeer veilig vervoersmiddel. De YikeBike is voorzien van de modernste veiligheidsystemen, zoals elektrische remmen met een anti-slip systeem, LED-verlichting met alarmstand en richtingaanwijzers voor en achter.
Waar te koop?
De Yike-Bike is online verkrijgbaar via de website van Yike-Bike.nl (www.yike-bike.nl) en bij de vestiging in Rotterdam in de kleuren carbon, rood, groen, blauw, zilver en wit. U kunt bij Yike-Bike.nl ook terecht voor testritten, support, onderdelen, accessoires en onderhoud.

Over Yike-Bike.nl
Yike-Bike.nl is importeur van de YikeBike in Nederland en is gevestigd in het centrum van Rotterdam. Yike-Bike.nl is een onderdeel van VentureHills B.V., dat wordt gerund door twee jonge Rotterdamse ondernemers. VentureHills is onder andere bekend van de BladeFish onderwaterscooter ( www.bladefish-shop.nl ). Voor meer informatie over VentureHills verwijzen wij u naar www.venturehills.com.