Openbare bibliotheek Amsterdam


OBA Schrijvers Live: Maaza Mengiste en Kristien Hemmerechts

24 jan 2011 - 10:00
Judith Uyterlinde
Maandag 24 januari gaat Judith Uyterlinde in gesprek met Maaza Mengiste en Kristien Hemmerechts in de literaire talkshow OBA Schrijvers Live. Hager Peeters zal voordragen uit haar nieuwste bundel Wasdom.

Maaza Mengiste (Addis Abeba/New York) ontving in de VS veel lof voor haar fenomenale debuutroman De leeuw en de keizer. Ze werd genomineerd voor de Pushcart Prize en New York Magazine riep haar uit tot New Literary Idol. De roman is een epische vertelling over trouw en verraad binnen een familie die verscheurd wordt door het geweld van de revolutie in Ethiopië.

Kristien Hemmerechts (Brussel, 1955) publiceerde sinds haar debuut Een zuil van zout in 1987 meer dan twintig romans, verhalenbundels en essays. Ze ontving onder meer de Frans Kellendonkprijs voor haar gehele oeuvre. In haar nieuwste roman Gitte - een soort Twin Peaks in België - vertelt ze het verhaal van een gezin dat door een gewelddadige geschiedenis wordt achtervolgd. Intussen verliest de dochter des huizes zich in amoureuze avonturen waarvan ze het gevaar niet overziet.

Hagar Peeters (1972) publiceerde Genoeg gedicht over de liefde vandaag, Loper van Licht en Koffers Zeelucht, dat bekroond werd met de J.C. Bloemprijs en de Jo Peters Poëzieprijs.

Maandag 24 januari, 20.30 uur, Theater van 't Woord

Toegang EUR 10,00 / met OBA-pas, Stadspas en voor BOEK-, esta- en NRC-abonnees EUR 7,50. Kaartverkoop via onderstaande link en aan de balie in de Centrale Bibliotheek.

Salto zendt elke 3e maandag van de maand een aflevering van de talkshow OBA Schrijvers Live uit. Maandag 17 januari, 14.00 uur, is de eerste uitzending.