Gemeente Rotterdam

17 januari 2011

Gemeente Rotterdam veilt relatiegeschenken

De gemeente Rotterdam gaat een aantal verkregen relatiegeschenken veilen. Het gaat om geschenken die voor het jaar 2004 zijn ontvangen door leden van het college van burgemeester en wethouders bij binnen- en buitenlandse bezoeken. De veiling omvat 76 voorwerpen die tot nu toe binnen de geschenkencollectie bewaard werden, maar waarvoor binnenkort geen ruimte meer is. Met de veiling krijgen de geschenken een zinvolle bestemming bij belangstellende burgers en bedrijven. Geschenken met een bijzondere betekenis voor de stad maken geen deel uit van de veiling en blijven in eigendom van de gemeente. Burgemeester Ahmed Aboutaleb geeft op maandag 24 januari om 10.30 uur het startsein voor de veiling in de centrale hal van het Stadhuis.

Het is de bedoeling dat iedereen aan de veiling kan meedoen. Vanaf maandag zijn van alle te veilen voorwerpen foto's met een korte beschrijving en een startbod te zien op de gemeentelijke website www.rotterdam.nl\stadhuisveiling2011. Vanaf het startmoment kunnen belangstellenden de voorwerpen bezichtigen in de hal van het stadhuis, Coolsingel 40. Deze tentoonstelling is elke werkdag te zien van 8.30 tot 17.00 uur. Belangstellenden kunnen tot maandag 7 februari 12.00 uur per mail een bod uitbrengen. Dan sluit de veiling op internet en eindigt de tentoonstelling. Na afloop van de veilingperiode worden de hoogste bieders benaderd voor de verdere afwikkeling. De overdracht van de voorwerpen zal eind februari en begin maart plaatsvinden.

De gemeente heeft zich bij de veiling laten bijstaan door een externe veilingdeskundige. De netto-opbrengst van de veiling komt ten goede aan het Fonds Bijzondere Noden Rotterdam. Dit fonds is bedoeld om via de hulpverlening Rotterdammers te ondersteunen die door bijzondere omstandigheden in acute financiële problemen zijn geraakt en geen beroep kunnen doen op andere voorzieningen.