Provincie Overijssel

Persbericht

Zwolle, 21 januari 2011

2011 is Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk
Gedeputeerde Ranter ontvangt eerste exemplaar vrijwilligersmagazine

Gedeputeerde Gert Ranter ontvangt aanstaande maandag 24 januari om 12.00 uur in het provinciehuis uit handen van directeur Maarten Witteveen van SVWO/Arcon, het eerste exemplaar van een nieuw magazine over vrijwilligerswerk in Overijssel. Het tijdschrift is bedoeld om te laten zien hoe leuk vrijwilligerswerk is en verschijnt drie keer per jaar. Het blad is bestemd voor medewerkers van Overijsselse gemeenten, vrijwilligersteunpunten en andere maatschappelijke organisaties, maar ook voor andere belangstellenden. Het verschijnt in een oplage van twintigduizend exemplaren en wordt onder meer via de gemeenten en vrijwilligerssteunpunten verspreid.

In de prestatieafspraken die de provincie Overijssel heeft afgesloten met de steunfunctie SVWO/Arcon staat dat zij op diverse manieren vrijwillige inzet onder de aandacht brengt. Het uitbrengen van het vrijwilligerstijdschrift is een van de resultaten. In het magazine staat een verhaal over het Zalker Veer en een theehuis dat door vrijwilligers wordt gerund. Ook is er aandacht voor de provinciale publiekscampagne 'Alles begint vrijwillig', voor de natuurparken in Overijssel en is er een strip over het vrijwilligerspunt Raalte.

2011 is het Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk (EJV). Het doel van dit jaar en ook van het magazine is aan alle inwoners van Overijssel te laten zien hoe interessant en betekenisvol vrijwilligerswerk is. De provincie waardeert zeer dat duizenden mensen in onze provincie vrijwillig de handen uit de mouwen steken.

Zie ook www.allesbegintvrijwillig.nl