Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Uddel - 130 op 80 km weg                                  |

Op zondagmiddag 23 januari is er een verkeerscontrole gehouden aan de Kootwijkerweg in Uddel. Op deze weg gebeuren regelmatig ongelukken. In totaal kregen 52 bestuurders een bekeuring.


De politie heeft een groot deel van de middag op deze weg gecontroleerd aangezien ook op zondag de geldende maximum snelheid in acht moet worden genomen. Op deze weg gebeuren teveel ongelukken. 49 bestuurders reden harder dan de geldende 80 km per uur en de hoogst gemeten snelheid was 130 km per uur. Eén bestuurder reed met een ongeldig rijbewijs en één automobilist kreeg een bekeuring omdat hij folie op zijn ramen had. Ook is er een man bekeurd omdat hij niet handfree belde. De overtreders krijgen de boete thuisgestuurd.


2011010612
|     |Apeldoorn - Algemene verkeerscontrole                     |

De politie heeft zondagavond 23 januari een algemene verkeerscontrole gehouden aan de Lange Amerikaweg in Apeldoorn. In totaal kregen 44 bestuurders een bekeuring. Een 25-jarige beginnend bestuurder bleek gedronken te hebben, hij is aangehouden.


De controle is aan het begin van de avond gehouden. Passerende bestuurders zijn op snelheid gecontroleerd, 34 van reden er te hard. Ook liet de politie alle gecontroleerde bestuurders (238) preventief blazen De hoogst gemeten snelheid was 70 kilometer per uur waar 50 is toegestaan. Naast snelheid zijn er bestuurders bekeurd voor het niet handsfree bellen, niet dragen van de gordel en het voeren van verkeerde of geen verlichting. Twee fietsers kregen een bekeuring van 40 euro nadat zij zonder (goede) verlichting reden.


Rond 19:30 uur controleerden agenten een 25-jarige beginnend bestuurder uit de gemeente Apeldoorn. Hij bleek gedronken te hebben. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 0.4. Dat is twee keer het maximum promillage voor beginnend bestuurders. De automobilist kreeg een bekeuring en een rijverbod.


De politie hoopt dat zij met deze controle een bijdrage heeft geleverd aan het terugdringen van het aantal ongevallen op de Apeldoornse ringweg.


2011010618 / 201106014

EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(

---- --