Ingezonden persbericht


Rotterdam, 24 januari 2011
10.000 bezoekers op Zadkine Open dagen

Ongeveer 10.000 mensen bezochten vrijdag 21 en zaterdag 22 januari de Open dagen van Zadkine. De bezoekers waren zeer gericht op zoek naar informatie over een bepaalde opleiding of beroepsmogelijkheid. Op de Zadkine-locaties in Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Schiedam, Schoonhoven, Brielle en Spijkenisse ontvingen zij antwoord op hun vragen, deden zij mee aan workshops en kregen zij rondleidingen. Bovendien gaven toptrampolinespringers Fernando en Orlando Götschin op vrijdag diverse shows.

De potentiële studenten hadden zeer gerichte vragen over de vakgebieden. "Het was opvallend dat veel jongeren al redelijk goed wisten wat voor opleiding zij willen volgen", zegt Ester van Unen, projectleider werving van Zadkine. "Bezoekers hebben vooraf vaak de studiewijzer gedaan op www.zadkine.nl. Deze test helpt zicht te krijgen op welke opleiding goed bij je past".

Goed beeld
Op verschillende manieren konden de bezoekers een goed beeld van de opleidingen krijgen. Zo waren bij de afdeling Horeca aan de Benthemstraat 27 alle restaurants en keukens open en konden bezoekers deelnemen aan workshops. Ook werd hier voorlichting gegeven over de nieuwe opleiding Luchtvaartdienstverlener en konden mensen genieten van versgemaakt ijs bij de banketbakkers. De studenten Mode organiseerden een bijzondere modeshow en studenten van de Popacademie gaven verschillende optredens. Bezoekers kregen verder informatie over diverse welzijnsopleidingen en opleidingen op het gebied van vrije tijd.

Gezondheid
Maar er was meer. Bezoekers konden hun gezondheid laten testen, proefjes doen in een laboratorium, een handmassage ondergaan en een gel maken in de apotheek. Of leren over edelsteenkunde en een sieraad of bril ultrasoon laten reinigen. Voor de sportievelingen was er de mogelijkheid mee te doen aan activiteiten van de opleiding Sport & Bewegen, bijvoorbeeld fitnessen, wandklimmen en volleybal. In Spijkenisse werden versnaperingen gebakken en lieten studenten ICT zien hoe zij een computer bouwden.

Trampoline
Bijzonder waren de optredens van toptrampolinespringers Fernando en Orlando Götschin op vrijdag. De tweelingbroers zijn naast hun studie bij Zadkine druk bezig met een topsportcarrière in trampolinespringen, waarbij ze al verschillende medailles wonnen.

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht