Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hans Moonen benoemd tot algemeen directeur INKASSO UNIE

Eindhoven, 21 januari 2011 ­ INKASSO UNIE heeft met ingang van 20 januari Hans Moonen benoemd tot algemeen directeur. Hans Moonen was sinds 2010 actief als operationeel directeur van INKASSO UNIE. Daarvoor was hij onder meer werkzaam bij het Ministerie van Defensie, Cap Gemini, Logica en BEST ExperienceTheDifference. In zijn carrière heeft Hans grote ervaring opgedaan in ICT, operations, marketing & sales en verandermanagement.

Hans Moonen, algemeen directeur INKASSO UNIE B.V. Met ingang van 20 januari wordt de directie van INKASSO UNIE gevormd door Hans Moonen (algemeen directeur), Erwin Petit (commercieel directeur) en Frank van Campfort (adjunctdirecteur juridische zaken). Erwin Petit is reeds geruime tijd commercieel directeur van INKASSO UNIE en was daarvoor onder meer werkzaam bij TNT Post.

Over INKASSO UNIE INKASSO UNIE is opgericht in 1968 en is een vooraanstaand Nederlands incassobureau dat volledig in eigendom is van CREDIT YARD Group. Zij beschikt over het NVI Incasso Keurmerk. Haar klantenkring omvat een aantal van de grootste B2C concerns in Nederland, waaronder enkele beursgenoteerde ondernemingen. INKASSO UNIE is onder meer marktleider in de zorg- en openbaar vervoer sector. Vanuit een entrepreneurial en creatieve setting zal INKASSO UNIE onder leiding van de nieuwe directie verder werken aan haar missie om "het fatsoenlijkste incassobureau van Nederland" te zijn en te blijven.

Over CREDIT YARD Group CREDIT YARD Group is een brede financiële dienstverlener en behoort met ruim Eur 20 miljoen omzet tot de grootste aanbieders in de credit management sector. Naast incasso houdt zij zich onder meer bezig met financiering, koop en garantie van debiteurenportefeuilles, factoring en psychologisch gedragsonderzoek. Bert Iedema heeft zich per 20 januari teruggetrokken uit de directie van INKASSO UNIE en zal zich vanaf die datum, als algemeen directeur van CREDIT YARD Group, volledig focussen op de internationale activiteiten van CREDIT YARD Group en acquisities & allianties. Bert Iedema is voorts toegetreden tot de Raad van Commissarissen van INKASSO UNIE. De aandelenverhoudingen binnen CREDIT YARD Group en INKASSO UNIE blijven ongewijzigd.

Bert Iedema, Algemeen directeur CREDIT YARD Group. Met de nieuwe aanstellingen verwachten het bestuur van CREDIT YARD Group en INKASSO UNIE een versnelling van de groei van hun activiteiten te kunnen realiseren.