Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl

Amersfoort: 24 januari 2011

TEGENSTANDERS REAAL NEDERLANDS FED CUP TEAM BEKEND

Vandaag is bekendgemaakt tegen welke landen het REAAL Nederlands Fed Cup Team volgende week speelt in Eilat (Israël). Het Nederlandse team zit samen met Roemenië, Hongarije en Letland in poule D. Roemenië heeft vier top 100-speelsters en Hongarije twee.

"Dit is een hele zware loting. Sterke landen met goede speelsters. We reizen met het sterkste team af naar Eilat, maar we zullen echt ons beste tennis moeten laten zien", aldus Manon Bollegraf, Fed Cupcaptain.

Volgende week wordt bekendgemaakt tegen welk land het Fed Cupteam start. Het Nederlandse team bestaat uit Arantxa Rus, Michaëlla Krajicek, Kiki Bertens en Richel Hogenkamp.

Programma

De kwalificatieronde van de Europees/Afrikaanse Zone Groep I wordt van woensdag 2 februari tot en met zaterdag 5 februari gespeeld op de outdoor hardcourtbanen van de Municipal Tennis Club in Eilat.

De vijftien deelnemende landen zijn verdeeld in vier poules. Hieronder staat de poule-indeling.

Groep A

Zwitserland

Groot-Brittannië
Denemarken

Groep B

Polen

Israël

Bulgarije

Luxemburg

Groep C

Wit-Rusland

Oostenrijk

Kroatië

Griekenland

Groep D

Nederland

Hongarije

Roemenië

Letland

Alle poulewinnaars spelen op zaterdag 5 februari een play-off om twee plaatsen voor het promotie/degradatieduel voor Wereldgroep II in april 2011. De landen die op de laatste plek in de poule eindigen, spelen een play-off om twee degradatieplaatsen naar de Europees/Afrikaanse Zone Groep II.

De Fed Cup is het grootste damestennisevenement waar inmiddels 80 landen aan deelnemen.

Kijk op www.knltb.nl voor meer informatie over het REAAL Nederlands Fed Cup Team. Vanaf dinsdag 1 februari vindt u hier ook uitslagen en foto's. Bekijk het overzicht met landen en speelsters.