Ingezonden persbericht


Persbericht

Fotoboek 'Samen maken we Utrecht mooier' voor Statenleden

Tijdens de laatste vergadering van de Statencommissie Ruimte, Groen en Water voor de provinciale verkiezingen hebben de zeven gebiedscommissies in Utrecht een fotoboek overhandigd. Het fotoboek werd aangeboden als dank voor de goede samenwerking. In het fotoboek staan de resultaten van het werk dat afgelopen jaren is geleverd in deze gebieden, de zogenaamde Agenda Vitaal Platteland gebieden. Al deze resultaten zijn geboekt met financiële steun van provincie Utrecht. En daarmee is de payoff van de provincie waargemaakt: samen is Utrecht mooier gemaakt.

Het fotoboek is op 24 januari overhandigd door de heer Wijte (voorzitter gebiedscommissie Heel de Heuvelrug) en de heer Van Santen (directeur projectbureau SVGV) aan alle leden van de Statencommissie. Ook alle overige Statenleden krijgen dit fotoboek aangeboden.

Samenwerken is op stoom
De zeven gebieden hebben samen een prachtig fotoboek gemaakt over de resultaten in deze zeven gebieden. Zo is te zien dat er in de Venen hooiberghutten zijn geplaatst om te kunnen overnachten op prachtige locaties in het gebied, in De Utrechtse Waarden een uitkijktoren is gebouwd met een fantastisch uitzicht en een fietsbrug is aangelegd in Stad en Land Utrecht om fietsers een goede aansluiting te bieden van Maarssen naar Haarzuilens. In het gebied Utrechtse Vecht en Weiden is de restauratie van Fort Nieuwersluis in beeld gebracht, voor de Kromme Rijnstreek wordt natuurontwikkeling bij Zeist getoond, op de Heuvelrug is een informatiecentrum in een tabaksschuur bij Amerongen gefotografeerd en in de Gelderse Vallei/Eemland is in beeld gebracht hoe de ontwikkeling van een nieuw landgoed gepaard ging met herstel van een deel van de Grebbelinie en ontwikkeling van nieuwe natuur. Provincie Utrecht heeft in al deze projecten bijgedragen. De doelen die door de provincie zijn gesteld voor deze gebieden zijn voor een deel gerealiseerd.

Samen verder
Het werk is nog niet af. Ambities voor een sterker en vitaal platteland blijven. De gebiedscommissies gaven de Statencommissie dan ook mee dat in deze tijd, waar op natuur en landelijk gebied wordt bezuinigd, er op wordt gerekend dat de provincie Utrecht de regisseursrol voor het landelijk gebied waarmaakt en hiervoor ook de benodigde financiële kaders schept. Samen maken we de provincie Utrecht graag nog mooier!

Voor meer informatie over de zeven gebieden kunt u kijken op: www.devenen.nl, www.utrechtsewaarden.nl, www.stadenlandutrecht.nl, www.utrechtsevechtenweiden.nl, www.streekhuiskrommerijn.nl, www.heeldeheuvelrug.nl en www.wantbuitengebeurthet.nl.

Einde persbericht