Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Azewijn - Man rijdt onder invloed in andermans auto       |

Een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is zondagavond 23 januari op de Meilandsdijk in Azewijn aangehouden voor rijden onder invloed, joyriding en het veroorzaken van een verkeersongeval. Ook bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs.


De man werd rond 23:30 uur aangetroffen bij een busje die op de kop in een sloot lag langs de Meilandsdijk. De man, die ongedeerd bleef, verklaarde zelf de bestuurder te zijn geweest. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed was, waarop de man is aangehouden. Op het politiebureau blies hij 1,0 promille. De man bleek de bus waarin hij reed zonder toestemming te hebben meegenomen. De bus liep forse schade op. Ook had de man geen rijbewijs. De 20-jarige is maandagmiddag na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op over de diverse strafbare feiten die door de man zijn begaan.

|     |Ruurlo - Man weigert blaastest                            |

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 24 januari een 30-jarige man uit Ruurlo aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De man weigerde de blaastest af te leggen.


Agenten zagen de man in Ruurlo rijden en wilden hem ter controle staande houden, maar net toen de politie hem aan de kant wilden zetten reed de man zijn eigen oprit op. Op de oprit gaf de man aan niet mee te willen werken aan een blaastest. Omdat de man naar alcohol rook is hij aangehouden. Ook hier verzette hij zich tegen, waarop de man met lichte dwang geboeid naar het politiebureau gebracht is. Bij de ademanalyse blies de man 2,2 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

|     |Ulft - Rijbewijs kwijt                                    |

Een 29-jarige automobilist uit Ulft is zondagmiddag 23 januari aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


De man werd rond vlak voor 14:00 uur ter controle staande gehouden op het JF Kennedyplein in Ulft. Een blaastest gaf aan dat de man gedronken had. Op het politiebureau blies hij 1,4 promille. De man bleek zich schuldig te maken aan recidive; hij was al eerder betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.
|     |Doetinchem - Man aangehouden met restalcohol in bloed     |

Een 49-jarige man uit Silvolde bleek zondagmiddag, na een feestje de avond ervoor, rond 14:00 uur nog altijd teveel alcohol in zijn bloed te hebben om te mogen autorijden. Hij raakte betrokken bij een aanrijding en is daarna aangehouden.


De politie liet de man blazen nadat hij rond 14:10 uur betrokken was geweest bij een aanrijding op het kruispunt Gaanderenseweg / Oude Terborgseweg. Een 31-jarige automobilist uit Terborg verleende de 49-jarige man geen voorrang, met een botsing tussen beide als gevolg. Vanwege het 'botsen is blazen' beleid van de politie, is beide bestuurders een blaastest afgenomen. De 49-jarige man bleek nog teveel alcohol in zijn bloed te hebben en is ter plekke aangehouden. Hij blies op het politiebureau, zo'n 11 uur na thuiskomst van een feestje de nacht ervoor, een promillage van 1,2. Nog maar nipt onder de grens waarop invordering van het rijbewijs volgt (vanaf 1,3 promille).


De politie controleert met regelmaat, vooral na stapavonden, of bestuurders niet nog teveel restalcohol in hun bloed hebben. De lever doet er 1 à 1,5 uur over om een standaard glas alcohol af te breken. Veel bestuurders zijn zich hier niet van bewust. Ook de automobilist uit Silvolde verklaarde niet te hebben verwacht dat hij nog niet mocht autorijden.

|     |Lichtenvoorde / Doetinchem - Inbraken in woningen         |

Zondag 23 januari zijn drie woninginbraken gemeld bij de politie in Lichtenvoorde en Doetinchem.


In Lichtenvoorde werd er ingebroken aan de Middachtenstraat en Tongerlosestraat. Aan de Middachtenstraat was een raam met geweld geforceerd. Deze inbraak heeft plaatsgevonden tussen vrijdagochtend en zondag einde middag. Aan de Tongerlosestraat heeft de inbraak zondag na 13:30 uur plaatsgevonden. Hier was een deur geforceerd. In beide gevallen lijkt er niets te zijn weggenomen.


In Doetinchem is er zondag ingebroken aan de Burg. Kehrerstraat, in de namiddag of avond. Er was een raam geforceerd. Hier zijn sieraden en een laptop weggenomen.


De politie onderzoekt de inbraken en is op zoek naar getuigen. Als mensen iets verdachts hebben gezien kunnen zij de politie bellen via 0900-8844.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --