Gemeente Utrecht

Portretten Merel Waagmeester in stadhuis
Verstilde portretten waarin vorm centraal staat. Zo zou je "Portretten" kunnen omschrijven, de eerste solo-expositie, in het stadhuis, van de Utrechtse fotografe Merel Waagmeester.

Waagmeester beoefent fotografie als kunstdiscipline. In haar esthetische composities krijgen karakteristieke details van het model de nadruk. Monumentale foto's van een hand, een lichaamshouding, een blik. Resultaat: een raadselachtige sfeer die de kijker uitnodigt tot reflectie. "De portretten zijn vrijwel anoniem" schrijft ze zelf, "maar er is een bepaalde intimiteit voelbaar die zo minimaal mogelijk is verbeeld. Door zo min mogelijk te vertellen is er veel ruimte voor de interpretatie van de kijker, waardoor mijn werk vaak als verstild ervaren wordt."

Waagmeester studeerde in 2009 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in de discipline autonome kunst, met als specialisatie Fotografie. Na omzwervingen over de hele wereld (Granada, New York, Mexico) is ze terug in Utrecht.

Deze tentoonstelling is gratis toegankelijk en gedurende de openingstijden van het stadhuis (Korte Minrebroederstraat 2 in Utrecht) te zien van donderdag 3 februari tot en met donderdag 3 maart 2011.




Gemeente Utrecht