Ingezonden persbericht


Persbericht

---

Amsterdam, 24-01-2011
Fortress ontwikkelt internationale Facebook-applicatie voor Pearl Jam

De heren van de populaire grunge band Pearl Jam zitten alweer twintig jaar in het vak, maar weten nog altijd precies hoe ze het dak eraf moeten spelen. Een overzicht van de beste concerten uit de laatste twee decennia is terug te vinden op het nieuwe album 'Live on 10 legs'. Om zo veel mogelijk fans te betrekken, heeft het Amsterdamse internetbureau Fortress een internationale Facebook app ontwikkeld. De 'Live On 10 Legs' applicatie biedt veel mogelijkheden om de interactie met de fans aan te gaan.

Op de landingspagina kunnen fans hun favoriete Pearl Jam ervaringen, foto's en video's met elkaar delen. Fans uit allerlei landen worden zo samengebracht voor een uniek verjaardagsfeestje. Yigal Roos, general manager bij Fortress: "Het is fantastisch om voor zo'n grote band een social media campagne te ontwikkelen. Gezien de enorm trouwe fans verwacht ik veel mooie inzendingen te zien."

De app is beschikbaar voor de 17 landen waar platenlabel Universal Music het album op de markt brengt. Door het speciaal ontwikkelde Content Management Systeem heeft elk land de mogelijkheid het actiemechanisme aan te passen naar wens. Op deze manier kan de content toegespitst worden op lokale activiteiten en kooplinks gebruikt worden. Het is zodoende de perfecte marketingtool om de release onder de aandacht te brengen.

De applicatie is te bekijken via de volgende link: http://on.fb.me/PearlJamapp

Over Fortress

Fortress is gespecialiseerd in merkpositionering en het activeren van doelgroepen via social media. De oplossingen lopen van analyses en workshops tot specialistische tools. Fortress is ook oprichter van de succesvolle jongerencommunity Jimmy Alter. Met meer dan 5 jaar ervaring in social media is het bedrijf uitgegroeid tot een volwaardig fullservice bureau welke campagnes ontwikkelt voor partijen zoals Take2 Interactive, Sawadee, Score, de BankGiro Loterij en Universal Music International.

Over Pearl Jam

Pearl Jam, onder leiding van Eddie Vedder, is een grunge rockband uit Seattle. De band werd vooral bekend met het debuutalbum 'Ten' en de hit 'Alive'. In 2011 viert de band haar twintigste verjaardag en als verjaardagscadeautje komt de band met het nieuwe album 'Live on 10 legs', een overzicht van de leukste concerten van de afgelopen jaren.

Over Universal Music International

Universal Music biedt ondersteuning aan o.a. Pearl Jam met betrekking tot recording, publishing, merchandising en vele andere zaken, en is daarmee een bepalende speler binnen de muziekindustrie. Universal Music is gevestigd in 77 landen en valt onder de Vivendi groep, een grote internationale groep op het gebied van media, communicatie en entertainment, en vertegenwoordigt een keur aan bekende internationale labels.


---