Amsterdam RAI

Persbericht

HISWA INNOVATIEPRIJS 2011 - NOMINATIES bekend

Amsterdam, 24 januari 2011 - Vrijdag 20 januari nomineerde een vakkundige jury vijf producten voor de HISWA Innovatieprijs 2011. Onesails Nederland maakte indruk met haar zeilen door de vernieuwende 'Millennium technologie' en Stentec Software viel op met de nieuwste versie van de WinGPS software. Maar liefst drie van de vijf nominaties staan op naam van On-Deck. Daarmee dingen alle drie de wereldprimeurs die het bedrijf indiende, mee naar de voor de sector zeer belangrijke prijs. Tijdens de officiële opening van de HISWA Amsterdam Boat Show op dinsdag 1 maart, wordt de winnaar bekendgemaakt.

De genomineerde producten (in willekeurige volgorde):

WinGPS 5 Navigator
met routeplanner voor open- en binnenwater
Stentec Software B.V. - tel. 0515 443 515, stand 01.122 www.stentec.com
Deze software combineert de voordelen van een geavanceerd navigatiesysteem met een gedetailleerde routeplanner die zowel voor open- als binnenwater geschikt is. Met de vorige versie van de software gooide het bedrijf in 2009 ook al hoge ogen.

Onesails zeilen
Onesails Nederland - tel. 06 39 50 99 81, stand 01.202
www.onesails.nl
Met de gepatenteerde Millenium technologie ontwikkelt Onesails zachte, soepele, zeer goed handelbare en duurzame zeilen, door het gebruik van garen die niet in hars zijn geïmpregneerd. Organic Ropes

On-Deck B.V. - tel. 071 331 336 6, stand 01.203
www.on-deck.nl
Het eerste milieuvriendelijke touwwerk voor de watersport. De lijnen worden geproduceerd uit herbruikbaar materiaal en zijn daardoor volledig biologisch afbreekbaar, terwijl ze technisch niet onderdoen voor de traditionele lijnen.

Harken Rewind Radial Lier
On-Deck B.V. - tel. 071 331 336 6, stand 01.203
www.on-deck.nl
Deze dubbelwerkende schootlier kan door de nieuwe 'rewind functie' de schoot niet alleen inhalen, maar ook laten vieren. Hiermee kan de schipper eenvoudig vanachter het stuurwiel met één druk op de knop de groot- en fokkeschoot bedienen.

Imhoff Offshore Rescue Jacket
On-Deck B.V., tel. 071 331 336 6, stand 01.203
www.on-deck.nl
Het eerste zeiljack ter wereld dat is uitgerust met elektronluminescente lichtstrips, die automatisch worden ingeschakeld als de drager in het water valt. Het felle licht is vanaf minimaal vijfhonderd meter zichtbaar en brandt zeker acht uur lang.

Beoordelingsprocedure en -criteria
Uit de inzendingen van HISWA 2011 exposanten selecteerde de jury een shortlist, waar uiteindelijk de vijf genomineerden uit voortvloeiden. Hierbij is afgegaan op de door exposanten verschafte informatie. Het vernieuwende karakter en de toepasbaarheid van het product vormen belangrijke criteria bij de beoordeling, samen met het belang voor de consumentenmarkt en een acceptabel prijsniveau. Bovendien moet het product al op de markt verkrijgbaar zijn en gepresenteerd worden op HISWA 2011. Tijdens de tweede bijeenkomst geven de betreffende exposanten een uitgebreide presentatie aan de jury, waarna deze de producten inhoudelijk nog beter kan beoordelen, om uiteindelijk de winnaar van de HISWA Innovatieprijs 2011 aan te wijzen.

Jury
De jury van de HISWA Innovatieprijs bestaat uit voorzitter Marjolein Doomen (interim-hoofdredacteur Waterkampioen), Jeff Hollestelle (technisch redacteur Waterkampioen), Kees van de Stadt (jachtontwerper Satellite Yacht Design), dr. ir. J.A. Keuning (TU Delft, scheepshydromechanica), Johan A.C. Rutten M.Sc. (directeur Nederlands Instituut voor Navigatie) en prof. ir. Jac Spaans (voormalig professor TU Delft en voormalig directeur Nederlands Instituut voor Navigatie).

Voor het eerst op de HISWA: Het Nieuwe producten plein
Naast de nominaties is hier een selectie van nieuwe producten te zien die de jury ook als zeer de moeite waard bestempelde.

HISWA Amsterdam Boat Show 1 t/m 6 maart 2011
HISWA 2011 wordt gehouden van dinsdag 1 tot en met zondag 6 maart in Amsterdam RAI. De beurs is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur en donderdag 3 en vrijdag 4 maart van 10.00 tot 22.00 uur. Jongeren tot en met 16 jaar hebben gratis toegang.

Meer informatie kunt u vinden op www.hiswarai.nl

Noot voor de redactie/