Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Aanhouding na diverse steekincidenten

Publicatiedatum: 24-1-2011 19:04:33

ARNHEM - De politie heeft op 24 januari rond 17.00 uur een man uit Arnhem aangehouden op verdenking van enkele steekpartijen in Arnhem-Zuid kort ervoor.

Rond 16.50 uur kreeg de politie een melding vanaf de Hortensiastraat waarbij de verdachte geprobeerd zou hebben twee bewoners van een flat neer te steken. Eén van de bewoners raakte daarbij gewond aan zijn hoofd en liet zich behandelen in het Rijnstateziekenhuis in Arnhem.

Onderweg naar deze melding, stuitte de politie bij winkelcentrum De Drieslag op een schermutseling. Daarbij werd een man aangetroffen die diverse steekwapens bij zich had. Kennelijk had hij een steekwapen gebruikt tijdens een gevecht met twee mannen; één van hen werd geraakt en zou zich laten behandelen op de huisartsenpost.

Aanhouding
De politie kon hier de verdachte aanhouden, waarna hij werd overgebracht naar het politiebureau. Hij zal worden gehoord; op dit moment is niet duidelijk wat het motief is voor de ruzie. Wel gaat de politie er vanuit dat de man ook betrokken was bij het incident op de Hortensiastraat.

Nog een ander incident
Overigens kreeg de politie rond deze tijd ook een melding van een man die kennelijk in de rug was gestoken en op de Ratelaarstraat was aan komen lopen en die werd opgevangen door omstanders. Of dit incident verband houdt met de andere incidenten, wordt onderzocht.

Getuigen
De politie onderzoekt de zaak en heeft de nodige getuigen gehoord. Als men nog niet is benaderd wordt men opgeroepen zich te melden op 0900-8844. Als men anoniem wil blijven, kan men bellen met 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Op dit moment zijn de personalia van de verdachte en de slachtoffers niet bekend

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050 tot 20.15 uur


---