Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 24-01-2011

AVRO-PROGRAMMA GOUDEN TELEVIZIER-RING GALA WINT BEELD EN GELUID AWARD

Het AVRO Gouden Televizier-Ring Gala 2009 heeft zojuist een Beeld en geluid Award gewonnen in de categorie Amusement Showprogramma. Willemijn Maas, Algemeen directeur AVRO: 'Ik ben bijzonder trots op het feit dat de AVRO een Beeld en geluid Award, de televisievakprijzen van Nederland, voor het Gouden Televizier-Ring Gala heeft gewonnen. Ik wil de programmamakers en presentatrice Chantal Janzen dan ook graag feliciteren met het behaalde resultaat en ik ben ervan overtuigd dat we deze kwalitatieve lijn het komende jaar kunnen voortzetten."

Het is de vierde keer dat deze Nederlandse televisievakprijzen worden uitgereikt. De Beeld en Geluid Awards zijn daarmee de enige televisievakprijzen in Nederland, die door vakgenoten aan vakgenoten worden toegekend voor de hoogst gewaardeerde Nederlandse TV-programma's, het beste multimedia-concept, de beste TV-acteur en -actrice, en aan de TV-Persoonlijkheid. Ook wordt jaarlijks de Beeld en Geluid Oeuvre Award uitgereikt.

De AVRO was dit jaar drie keer genomineerd. In de categorie Amusement met 71 graden Noord en in de categorie Amusement Showprogramma's zelfs twee keer: Het Gouden Televizier-Ring Gala en het Musical Awards Gala 2010.



Algemene omroepvereniging AVRO