Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Voorbereidingen kindermusical 'Koning & Koning' van start

Homoseksualiteit op vrolijke manier bij kinderen onder de aandacht gebracht

Den Haag, 24 januari 2011 ­ De voorbereidingen zijn begonnen voor de bijzondere kindermusical 'Koning & Koning', waarin de prins nu eens niet trouwt met een prinses maar met een prins. Deze kindermusical, gebaseerd op het gelijknamige boek, brengt het onderwerp homoseksualiteit op een luchtige en vrolijke manier onder de aandacht van kinderen in de basisschoolleeftijd. De musical zal vanaf komende zomer op diverse locaties te zien zijn, de première vindt in Den Haag plaats.

Toleranter Nederland
Modeontwerper/kostuumontwerper Allan Vos is initiatiefnemer van 'Koning & Koning', de musical. In het comité van aanbeveling zitten onder anderen Albert Verlinde en Peter van der Vorst. "Leuk en zinvol dat deze musical er komt," aldus Peter van der Vorst. De musical zal vol zitten met humor, kleur, muziek en natuurlijk liefde. "Projecten voor homoacceptatie zijn er op dit moment alleen voor middelbare scholen. Kinderen zijn vroeger wijs en vormen veel eerder een mening," zegt Allan Vos. "Vandaar dat ik mij met 'Koning & Koning' op de basisschooljeugd richt. Klaar voor een toleranter Nederland? Kom kijken!"

Sprookjes bestaan
Op dit moment is Vos nog volop bezig de benodigde financiële middelen bij elkaar te krijgen. Wie een donatie van ¤ 20 of meer doet, ontvangt gratis het boek 'Koning & Koning'. Ook sponsorende bedrijven en organisaties zijn welkom. Meer informatie is te vinden op de website van de speciaal hiervoor opgerichte Stichting Sprookjes Bestaan:
www.stichtingsprookjesbestaan.nl.

Noot voor de redactie,