Uitnodiging perspresentatie tiende editie van het Houtvademecum

24/01/2011 22:28

SDU Uitgevers b.v.

VVNH/Centrum Hout en Sdu Uitgevers nodigt de pers uit voor de presentatie van de tiende editie van het Houtvademecum. De bijeenkomst vindt plaats tijdens de Bouwbeurs en voorafgaand aan de Houtborrel op donderdag 10 februari om 16.00 uur, op de stand van Centrum Hout, hal 8, standnummer E088. Tijdens deze bijeenkomst zal architect en oprichter Alex van de Beld van Architectenbureau Onix in Groningen het eerste exemplaar van het Houtvademecum in ontvangst nemen.

Nieuwe herziene uitgave Houtvademecum 2010

De tiende editie van Houtvademecum is anders dan voorheen een full colour uitgave geworden, met in totaal 250 houtsoortbeschrijvingen, ruim 700 afbeeldingen en 700 pagina's aan informatie over technische ontwikkelingen en de toepassing van hout. Zo is de informatie over ondermeer houtverbetering, als houtverduurzaming en modificatie, uitgebreid. Ook is er aandacht voor duurzaam inkoopbeleid, duurzaam geproduceerd hout en milieuvoordelen van hout. Het nieuwe houtvademecum is daarmee niet alleen een 'must have' voor houtprofessionals en -liefhebbers, maar voor eenieder die materialen in het algemeen, op een verantwoorde wijze willen toepassen.

Onix is al meer dan tien jaar gepassioneerd voorvechter en trendzetter als het gaat om de innovatieve toepassing van hout in de bouw. De houten brug bij Sneek die op de omslag staat is een ontwerp van bureau OAK, een samenwerking van Hans Achterbosch Architectuur en het Groninger Onix. Het opvallende kunstwerk staat wereldwijd in de belangstelling. Hiervoor ontving AOK vorig jaar van Centrum Hout de Houtinnovatieprijs 2010. Afgelopen december is Onix ook uitgeroepen tot 'Architect van het Jaar 2010'. De jury prees het architectenbureau met zijn hoofdvestiging in Groningen voor zijn vakmanschap en de reflectie op het eigen werk.

Uit het juryrapport: "De jury heeft unaniem besloten de Architect van het Jaar Prijs 2010 toe te kennen aan het architectenbureau dat in innovatiekracht en vakmanschap, in de kwaliteit van de presentatie en de reflectie op het eigen werk, in de consistente houding binnen het vak en in de betoonde verantwoordelijkheid voor de maatschappij, met kop en schouders boven de anderen uitstak: Onix."

Eric de Munck van Centrum Hout zal het eerste exemplaar van het Houtvademecum overhandigen aan architect Alex van de Beld.

Programma

16.00 uur Ontvangst

16.05 uur Welkomstwoord door Paul van den Heuvel,

directeur Koninklijke Vereniging van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH)

16.15 uur Overhandiging eerste exemplaar Houtvademecum

Aansluitend: Houtborrel

Wij hopen u donderdagmiddag 10 februari te mogen begroeten. Wilt u ons laten weten of u de presentatie wilt bijwonen. Dat kan door een reactie te geven op deze e-mail, of te bellen naar Sdu Uitgevers, Patty van der Sar telefoon (070) 378 03 07, of mail naar p.sar@sdu.nl

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.sdu.nl