VU medisch centrum

Symposium over innovatie in het onderwijs

13 januari 2011

Dinsdag 25 januari vindt in de Amstelzaal het symposium 'Beter worden om beter te maken' plaats. Dit symposium wordt georganiseerd door het instituut onderwijs en opleiden (IOO) VUmc.

In een gevarieerd en boeiend middagprogramma worden vele ontwikkelingen op het gebied van kennisdeling, kennismanagement en kennisinnovatie op een interactieve wijze gepresenteerd. Onderwijsgoeroe Joseph Kessels praat over kennisontwikkeling in een kennisintensieve organisatie. Hij stelt hierbij de vraag of kennis wel te managen is: hoe werkt dat in een lerende organisatie?

Han Gerrits, VU-hoogleraar E-business & IT-industrie, spreekt over onderwijsinnovaties. Het begrip innovatie wordt veel gebruikt. Wat bedoelt men hier eigenlijk mee? Wat is er voor nodig om het binnen een organisatie te realiseren? En hoe kun je social networking en communities inzetten voor jouw vernieuwende idee, zodat anderen hierin meegaan?
Het tweede deel van het programma bestaat uit een groot aantal workshops. Bijvoorbeeld over pro-active nursing, virtueel leren, motivatie als succesfactor, van theoretisch naar praktijkleren, samenwerking met Aruba en farmacotherapie.

Voor informatie en aanmelding: www.VUmc.nl/ioosymposium . Deelname is kosteloos.

Jan Spee
bron: Tracer