Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Burgernet enthousiasmeert jongeren Candea College
Publicatiedatum: 25-1-2011 9:51:48

DUIVEN - Burgernet gaat in de laatste week van januari en de eerste week van februari jongeren van het Candea College in Duiven enthousiasmeren voor Burgernet. In het kader van een les maatschappijleer krijgen 350 leerlingen van de klassen HAVO 5 en VWO 6 voorlichting over Burgernet.

Izak Mauritz, projectmanager Burgernet van de politieregio Gelderland-Midden: "De deelname van burgers aan Burgernet is boven verwachting, maar we zien dat het aantal jonge Burgernetters nog achterblijft op het totaal. Omdat we met Burgernet een goede spreiding qua leeftijdsopbouw nastreven, gaan we extra inzetten op het enthousiasmeren van deze groep voor Burgernet." In het kader van een les maatschappijleer wordt in samenspraak met het Candea College voorlichting over Burgernet gegeven. De heer G. Roemaat, afdelingsdirecteur Bovenbouw van het Candea College: "Ook jonge mensen hebben hun burgerplicht en willen daarvoor graag meewerken aan Burgernet." In totaal gaat het om circa 350 leerlingen ouder dan 16 jaar, verdeeld over twaalf klassen. De voorlichting wordt gegeven door twee medewerkers van Bureau Burgernet van de politieregio Gelderland-Midden.

Deelnemers Burgernet
Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. Burgernet telt in Duiven ruim 2.000 deelnemers en in Westervoort ruim 1.200;respectievelijk 3 en 4% hiervan zijn jongeren in de leeftijdscategorie 15 t/m 24 jaar.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---