Gemeente Boxmeer


Basisschool De Weijerhof prijswinnaar scholenproject energie

Prijswinnaars Jens en Coen scholenproject energie De jeugd op jonge leeftijd laten kennismaken met energiebesparing en klimaatverandering. Dat was het doel van het scholenproject energie voor basisscholen dat in eind vorig jaar is uitgevoerd. Aan dit project deden in totaal acht scholen mee uit de gemeenten Boxmeer en Bernheze.

Gastles
In Boxmeer deden de basisscholen Sint Anna (Vortum-Mullem), de Weijerhof (Boxmeer) en de Klimop (Rijkevoort) mee aan het scholenproject energie. De leerlingen uit de deelnemende klassen kregen een gastles van het RMB over het onderwerp Energie & Klimaat waarbij verteld werd over de effecten van klimaatverandering en energieverbruik en -besparing. Na de gastles was het tijd om zelf aan de slag te gaan. De kinderen ontdekten vervolgens eigenhandig wat energieverbruik nu precies inhield, door zelf aan de slag te gaan met o.a. een energiemeter, isolatiemateriaal en een `lampenbox'.

Posterwedstrijd
Ter afsluiting ontvingen de leerlingen een Brabants Groen Energiekrant, waarmee zij de aan de slag zijn gegaan. Met deze poster konden ze door eigen knip-, plak-, teken- en schrijfwerk zien hoe zij tegen Energie & Klimaat aankijken. In de gemeente Boxmeer hebben Jens en Coen uit groep 8 van basisschool de Weijerhof de winnende poster gemaakt. Vrijdag 14 januari kregen zij bezoek van de gemeente en het RMB. Met champagne, slingers en chocolade werden zij gefeliciteerd en ontvingen een duurzame prijs voor zichzelf en voor de school!